avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revocare presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revocare presedinte asociatie de proprietari

Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari sau este obligatoriu sa se voteze in Adunarea Generala? In Legea 230/2007 spune la un moment dat: In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal. Se aplica si in acest caz? In plus, sambata avem Adunare Generala convocata de presedinte pt a ne prezenta situatia financiara de anul trecut. Putem completa ordinea de zi cu propunerea de revocare din functie?
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 16:10, 26 Februarie 2013
daca nu sunt prezenti 50+1, adunarea generala trebuie reconvocata, si atunci se ia hotararea cu votul majoritatii celor prezenti.
Ok, va rog permiteti-mi o ultima interventie. Reconvocarea cum o putem face noi locatarii? Tot prin tabele nominale? Si cati trebuie sa semnam pt a fi legala reconvocarea? Va multumesc tuturor pt raspunurile oferite
Reconvocarea se face la fel: de catre 20% din proprietari.
Deciziile se iau cu majoritatea voturilor celor prezenti.

Dupa ce aveti semnaturile a 20% din proprietari care va dau legal puterea de a reconvoca adunarea, trebuie sa afisati data la care se face reconvocarea si ordinea de zi .

La adunarea generala extraordinara sa faceti tabel separat cu prezenta. daca nu se intruneste cvorumul, de jumatate +1, mentionati in procesul verbal al adunarii generale.
mentionati de asemenea ca adunarea a fost convocata in baza Art. 23 alin(4) . dati numar de intrare tabelului nominal cu semnaturile a 20% din proprietari si mentionati-l in procesul verbal de sedinta.
daca nu se intruneste cvorumul declarati adunarea nestatutara si mentionati ca se reconvoaca la data de........................(scrieti toate acestea in procesul verbal de sedinta)

la fel si la adunarea reconvocata, mentionati tot in procesul verbal de sedinta. demiteti fostul comitet si obligatoriu alegeti altul. bafta
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
merepere, utilizator
Excelent. Va multumesc mult.
sfatul meu este sa aveti mare grija cum redactati procesele verbale de sedinta. continutul lor este de mare importanta in viitor.
incercati sa obtineti caietul de procese verbale de la actualul presedinte . daca refuza.....faceti dvs altul, care ulterior va fi snuruit, sigilat si stampilat .
inca un sfat: redactati procesele verbale in dublu exemplar cu indigoo.

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)