avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revocare presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revocare presedinte asociatie de proprietari

Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari sau este obligatoriu sa se voteze in Adunarea Generala? In Legea 230/2007 spune la un moment dat: In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal. Se aplica si in acest caz? In plus, sambata avem Adunare Generala convocata de presedinte pt a ne prezenta situatia financiara de anul trecut. Putem completa ordinea de zi cu propunerea de revocare din functie?
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 16:10, 26 Februarie 2013
Multumesc pt sfat. Actualul presedinte sigur nu vrea sa lase nimic din maini. Ne-a terorizat cu influenta pe care o are asupra viceprimarului din municipiul nostru si ca face si desface orice cu sprijinul acestuia (dumneaei fiind membra intr-un...partid). Se poarta foarte urat, e agresiva verbal....circ total.
Doamna, atat convocarea AG, cat si reconvocare o face com. ex. care organizeaza AG.
Deci, daca la prima convocare nu s-a intrunit cvorumul de 50%+1 dintre membri, comisia de cenzori constata acest lucru, presedintele suspenda lucrarile AG si procedeaza la reconvocarea acesteea in maximum 7 zile - probabil in acelasi loc, ora si ordine de zi. De aceasta data hotararile se iau in prezenta si cu votul a 50% +1 dintre cei prezenti - cu conditia ca reconvocarea AG sa fie cunoscuta de toata suflarea din asociatie.
La noi este un obicei: pe anuntul de convocare al AG a proprietarilor (initial) se intrevede si posibilitatea ca cvorumul de 50% + 1 sa nu fie intrunit, asa ca se propune o si o alta data pentru desfasurarea AG reconvocata si se mai stipuleaza ca hotararile AG vor fi luate cu votul a 50%+1 dintre cei prezenti (nu conteaza numarul acestora).
Inteleg. La noi nu s-a stipulat nimic in acest sens. E doar o Adunare Generala convocata in vederea prezentarii situatiei financiar-contabile pe anul trecut. Exista un grup numeros de proprietari, printre care ma numar si eu, care a gandit sa completeze ordinea de zi cu revocarea presedintelui...Intrucat nu intrevad sanse ''la prima strigare'' pe ceea ce inseamna prezenta, ma gandesc la reconvocare, reconvocare pe care o solicitam noi, proprietarii, fiindca presedintele sigur nu va dori, stiind ca e vorba despre revocarea sa din functie.
Nu puteti interveni cu o reconvocare din partea a 20% peste convocarea initiala.
Nu isi are logica.
Cine convoaca, tot acela reconvoaca.

Daca Dvs. vreti sa interveniti in acest curs nu are valoare.

Aveti 2 sanse/ variante:
1. Lasati cursul normal de convocare-reconvocare in atentia presedinte-comitet actual (inteleg ca deja au convocat). Dupa ce se termina acest proces veniti cu convocarea si dupa caz reconvocarea cazului special (acest 20% mentionat in lege) si faceti schimbarile de rigoare, rediscutati bugete daca nu va convin etc.

2. Mergeti la aceasta sedinta in numar suficient de inclinare a balantei in favoarea Dvs. si propuneti direct in sedinta introducerea in ordinea de zi a ceea ce va intereseaza. Daca sunteti siguri ca se reconvoaca atunci si mai bine va prezentati la reconvocata.
Prezentati-va in numar cat mai mare la aceasta adunarea generala convocata de presedinte. Participati si vedeti daca sunt prezenti 50%+1, inseamna ca adunarea este staturtara. Daca nu este statutara propunti reconvocarea adunarii generale. O stabiliti acolo impreuna cu cei prezenti.
La aceasta adunare (convocata sau reconvocata) atunci cand presedintele prezinta ordinea de zi, va ridicati in picioare si propuneti si dumneavoastra inca un punct pe ordinea de zi: alegerea organelor de conducere a asociatiei.
Propunerea dv se pune la vot si cu acordul majoritati se aproba trecerea acestui punct pe ordinea de zi.
Se discuta punctele stabilite pe ordinea de zi si se ajunge al alegeri. La acest punct propuneti un presedinte, membri in comitet si membri in comisia de cenzori.

Poate ati sesizat ca am explicat sa faceti alegeri si nu sa revocati presedintele.
In situatia cand proprietarii aleg alt presedinte ati rezolvat problema fara revocare, ci simplu doar schimbare.

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)