Buna ziua,va rog daca cineva ma poate indruma vizavi de urmatoarea speta :
O societate comerciala ,microintreprindere,cu 2 angajati ,cod CAEN =4711,are cifra de afaceri =o ,incepand din anul 2007.
Patronul inca pastreaza angajatii,mai exista stocuri,s-au depus declaratiile ,state de plata,bilant, la zi,
insa doreste d.p.d.v.juridic -suspendarea activitatii-.
Ce demersuri legale presupune aceasta,daca este posibil ,sub incidenta carei legi se incadreaza,ce trebuie facut,unde se adreseaza mai intai ,necesita consultarea unui jurist ...?
Suspendarea se acorda pe o perioada de maxim 3 ani si se face la Registrul Comertului. Trebuie sa te duci acolo si sa ceri formularele pe care trebuie sa le completezi.
Apoi ar tebui mers la finante si facuta o cerere pentru acordarea regimului derogatoriu care da dreptul de a nu mai depune declaratiile 100 si 300. In caz contrar, trebuiesc depuse trimestrial cu valoare 0. Trebuie urmarita aporbarea regimului derogatoriu sa nu va treziti ca nu s-a aprobat si primiti amenda ca nu s-au depus declaratiile. Nu de alta dar nu intotdeauda circula informatiile dintre Registrul Comertului si finante, iar finantele nu aproba pana nu primesc de la Registru suspendarea activitatii.
Situatiile financiare semestriale si anuale se depun obligatoriu.
eu am o socitatre care nu a avut activitate de la la infiintare si nu am depus nimic in acest sens la camera de comert sa o suspend....dar am facu o cerere la finante pentru regimul derogatoriu ca a fost aprobat.... este posibil? bilantul l-am depus la camera de comert ..se poate si asa????????? :stunned:m-am uitat prin actele ale ale mele si am gasit un certificat constatator citez " prezentul certificat constatator atesta ca s-a inregistrat declaratia pe proprie raspundere conform careia firma nu desfasoara activitatetile prevazute in actul constitutiv sau modificator in spatiul destinat sediului socialdin si scrie adresa ....valabilitate pana la data inceperii activitatii prevazute in abiectul de activitate" imi puteti spune si mie ce pot sa fac...este suspendata sau nu activitatea ...sau mai bine o inchid ?
NR. 32
Documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind suspendarea temporară a activităţii/reluarea activităţii societăţilor comerciale*:
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporară a activităţii sau reluarea activităţii societăţilor comerciale (original);
3. Certificatele constatatoare emise în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere pentru autorizarea activităţii
4. Declaraţia-tip pe propria răspundere din care să rezulte că persoana juridică nu desfăşoară la sediul social sau la sediile
secundare ori în afara acestora activităţile declarate o perioadă de maxim 3 ani;
5. La reluarea activităţii:
- declaraţia-tip pe propria răspundere privind autorizarea funcţionării;
- certificatul constatator emis în baza declaraţiei-tip depusă la suspendarea activităţii.
6. Dacă este cazul, împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
7. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciară de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxe de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a.
NOTÃ:
Copiile de pe actele doveditoare vor fi certificate pentru conformitate cu originalele sub semnătură, cu menţionarea în clar a numelui, de către persoanele care, potrivit legii, pot întocmi şi semna cererea.
În cazul persoanelor fizice sau juridice nerezidente, actele se depun în original sau copii certificate şi traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public.
Soluţionarea cererii revine în competenţa judecătorului delegat care poate dispune administrarea şi a altor acte doveditoare decât cele enumerate.
Redactarea actelor, obţinerea autentificării sau, după caz, darea de dată certă, acordarea de îndrumări pentru completarea corectă a cererii de înregistrare pot fi efectuate, contra cost, prin serviciile de asistenţă din cadrul oficiului
registrului comerţului de pe lângă tribunal.
Formularele se distribuie la sediul ORC sau se pot prelua de pe Internet (www.registrulcomertului.ro/www.onrc.ro).
Cererea de înregistrare, înscrisurile prevăzute de lege şi dovezile privind plata taxelor şi tarifelor legale, precum şi timbrele judiciare corespunzătoare, îndosariate şi numerotate, se depun de către solicitant la ORCT direct, prin poştă, cu scrisoare cu
valoare declarată şi confirmare de primire, sau prin mijloace electronice. Cererea transmisă în formă electronică va avea încorporată, ataşată sau logic asociată semnătura electronică extinsă, în acest caz urmând a se depune dovada achitării timbrului judiciar.
Înscrisurile a căror înregistrare, menţionare sau publicare se solicită la ORCT vor fi tehnoredactate de către solicitant în limba română, vor fi lizibile, fără ştersături sau adăugări, sub sancţiunea respingerii acestora.
*
* *
1. Hotărârea AGA/decizia asociatului unic va cuprinde: antetul firmei, nr. şi data, semnăturile persoanelor abilitate; de asemenea, în preambul se va preciza modul de convocare AGA, precum şi îndeplinirea condiţiilor de validitate a hotărârii, conform
dispoziţiilor legale sau statutare; în cazul în care actul modificator este un act adiţional în formă autentică, nu se va mai depune şi hotărârea adunării generale în baza căreia acesta a fost încheiat.
2. Hotărârea AGA/decizia asociatului unic va conţine durata suspendării/momentul reluării activităţii, respectiv începând de la data............ până la data................../ reluată de la data de .................. .
3. Potrivit art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicată, durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani.
4. Hotărârea AGA poate conţine darea de dată certă a serviciului de asistenţă din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal, poate fi încheiată sub semnătură privată;
5. Taxele legale pot fi achitate în numerar sau cu card bancar la casieriile ORC, precum şi cu mandat poştal, ordin de plată etc.;
6. Dacă s-a optat pentru transmiterea documentelor, care atestă înregistrarea în registrul comerţului, prin poştă, se percepe un tarif aprobat prin ordin al ministrului justiţiei.
daca este suspendata pe o perioada determinata doar activitatea angajatilor unei micro, la ITM, societatea este obligata sa nu mai aiba activitate deloc si sa depuna declaratiile cu activitate 0, sau poate avea o activitate care nu necesita aportul celor 2 angajati?
Suspendare firma
alin1980
buna ziua as dorii niste informatii daca se poate in legatura cu suspendarea ctivitati ..
Cum se procedeaza si ce trebuie sa fac pt a putea suspenda firma ... (vezi toată discuția)