avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... help!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

help!!!!!!!!!!!

Situatia premisa> Persoana fizica, denumita in continuare PF cumpara si plateste 3 masini pe care ulterior le inmatriculeaza pe numele unei SRL apartinand unei alte pers., denumita in continuare PJ.
Intrebarea> CE ACT TREBUIE SA INCHEIE PF CU PJ, PRIN CARE SA SE PUNA LA ADAPOST DE O EVENTUALA INSTRAINARE DE CATRE ACESTA DIN URMA A MASINILOR? MENTIONEZ CA PF INTENTIONEAZA SA MENTINA MASINILE PE NUMELE LUI PJ TIMP DE 3 ANI.
INTERESEAZA CA IN PREZENT MASINILE SA RAMANA INREGISTRATE PANA IN 2011 PE NUMELE LUI PJ.. DAR CA ACESTA DIN URMA SA NU LE POATA INSTRAINA, RADIA , DISPUNE DE ELE IN ORICE MOD,ETC.. FARA ACORDUL LUI PF.
Cel mai recent răspuns: ot20mat , utilizator 17:32, 18 Februarie 2009
Lamureste-ne cu un aspect daca actul de vanzare cumparare este pe numele unei PF cum poate o SRL sa le inmatriculeze pe numele sau daca intre SRL si PF nu exista un act de vanzare cumparare?
Singurul act ce poate fi facut este un contract de imprumut intre persoana fizica si persoana juridica, cu privire la acele sume de bani. Dar asta nu inseamna ca persoana juridica nu poate dispune cum doreste de aceste masini, chiar vanzandu-le. Ar trebui retinute cartile de identitate in original. Daca persoana fizica nu controleaza peroana juridica, ii va fi foarte greu sa gestioneze aceasta problema. Practic nu poate obliga acea pj sa nu vanda acele masini, care apartin de drept pj-ului.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
exista un astfel de contract de vanzare/cumparare incheiat intre cele doua persoane., NUMAI CA AM OMIS SA PRECIZEZ ACEST ASPECT IMPORTANT.
cartile de identitate ale masinilor.. si toate actele aferente sunt in posesia PF
Incercati un contract de comodat pe o perioada de 3 ani , pana la momentul in care doriti ca aceste autoturisme sa ramana in proprietatea SRL , care ulterior sa il inregistrati la Administratia Financiara cu notarea unei interdictii de instrainare .
Iar in clauzele contractuale , la capitolul privind oligatiile comodatarului notati obligatia de a nu instraina bunurile pana la momentul expirarii contractului de comodat.

Alte discuții în legătură

Modificare contract de comodat violeta_lica violeta_lica Buna seara, Am urmatoarea situatie: o PJ,(SRL 1) semneaza un ctr.de comodat cu PF (care este in acelasi timp si unul din asociati ai PJ) pentru un apartament ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului unlock unlock Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea ... (vezi toată discuția)