avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto fara schimbarea proprietarului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului

Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea persoana are drepturi depline si va putea plati amenzile si impozitul pentru masina? nu o vand cu acte pentru ca tot trebuie sa platesc taxa de inmatriculare, desi eu cand am cumparat-o nu a fost nevoie sa platesc taxa, asadar, acea persoana este direct raspunzatoare in cazul in inchei contract de vanzare cumparare si contract de comodat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:38, 11 Decembrie 2013
- daca cumparatorul se declara cu auto la fisc, plateste impozitul pe auto
- daca cumparatorul nu isi inmatriculeaza auto pe numele lui (talon), atunci amenzile vor veni tot pe numele dvs.
- nu puteti sa faceti si act de vanzare si act de comodat in acelasi timp caci unul dintre ele este un fals
- "taxa" de inmatriculare este in sarcina cumparatorului, nu a vanzatorului; intotdeauna a fost asa

- daca cumparatorul vinde mai departe auto si tot asa fara acte clare si legale, tot dvs o sa aveti de suferit.
Este la limita legii ce doriti.
Dar eu cred ca merg ambele variante de instrainare a masinii,intai contract de comodat intocmit la notar si nimic nu va impiedica sa faceti contractul de vanzare cumparare ulterior.
Radiati masina fiscal .De curind am citit ca ar exista posibilitatea ca la Politie se poate solicita de catre vanzator pe baza VC transferarea pe numele noului proprietar a masinii.In acest sens se pare ca exista si un protocol intre Politie si CNADNR prin care cei din urma pot accesa baza de date si trimite amenda pentru rovigneta la proprietarul care figureaza de drept in sistem.
praetorian a scris:
De curind am citit ca ar exista posibilitatea ca la Politie se poate solicita de catre vanzator pe baza VC transferarea pe numele noului proprietar a masinii.

Cu respect, unde ati citit asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar Costy S Costy S Buna seara! Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu. Eu vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)