avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna

Buna ziua.
As dori sa stiu :
1.care este diurna deductibila incepind cu 01.02.2013 pt un muncitor delegat in Italia pe santier si daca este suficient Ordinul de deplasare ca si document justificativ
2.exista vreo limitare in timpul unui an calendaristic, in ceea ce priveste delegarea acestui muncitor (mai exct cit timp poate sta delegat in Italia) si in ce conditii este deductibila cheltuiala cu diurna sa pt 1 an-ce documente justificative trebuie intocmite
Mentioneaz ca in tara muncitorul este angajat , declarat in Revisal ,se platesc contributiile ,se declara in d112 iar pt Italia se doreste a se acorda diurna.Dorim sa stim in ce conditii este corect a se acorda aceasta diurna si pt ce perioada se poate delega muncitorul,pt a fi si deductibila chelt.cu diurna.
Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 15:15, 20 Februarie 2013
1. 35 euro (vezi HG 518/1995)-ordin de deplasare .
2-60 zile in 12 luni se poate prelungi cu alte 60 de zile cu acordul salariatului
deductibila pana la 2,5 ori fata de HG 518/1995
Incepand cu 01.02.2013 ce depaseste este asimilat veniturilor din salarii si trebuie sa-i calculati impozit pe venit si contributiile aferente.
Multumesc mult,o zi frumoasa sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Delegatie ContSters88252 ContSters88252 detin o societate comerciala (SRL) la care sant unic asociat si administrator. pentru deplasari in tara doresc sa aflu care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Diurna externa italia andreea1001 andreea1001 Ajutooor! Am o societate care presteaza servicii(constructii) in Italia. Salariatii au intocmite contracte de munca in Romania cu salariul de incadrare minim ... (vezi toată discuția)