avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere materiala si disciplinara in acelasi timp!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere materiala si disciplinara in acelasi timp!

Intr-o societate comerciala se produce din vina unui angajat o paguba materiala.Salariatul in cauza isi recunoaste vina si semneaza un angajament de plata pentru acoperirea pagubei pe parcursul catorva luni. In aceasta perioada firma poate sa-i retina si tichetele de masa? Mentionez ca in ccm la nivel de unitate exista o clauza prin care se da dreptul angajatorului de a retine tichete de masa ca o sanctiune in caz de abatere disciplinara. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 21 Februarie 2013
Nu cred ca este o situatie de discriminare ...
Mda...la asta nu m-am gandit...Buna observatie!
Nu are cum sa fie discriminare, atata timp cat acordarea tichetelor de masa nu este prevazuta in niciun document intern al angajatorului.

Discriminare era in cazul in care acordarea tichetelor de masa este prevazuta in documentele interne al angajatorului .....
Am inteles, astfel ca e in regula cum am procedat :)
Parerea mea este ca ati procedat corect ... insa va trebui sa gasiti o cale legala pentru aceste situatii, in sensul reglementarii lor in reg.intern sau in ccm daca exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu MMCAM MMCAM Problema in care doresc o lamurire este urmatoarea: o firma a dat spre executare o comanda unor laboratoare care au facut niste greseli ce au compromis unele ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara- retinerea tichetelor de masa viki_marinescu viki_marinescu Deoarece un angajat a absentat de la muna 3 zile consecutiv, s-a intrunit comisia de cercetare disciplinara. Angajatul s-a prezentat in fata comisiei unde ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa retinute ptr abateri disciplinare user43 user43 Buna ziua, Compania la care lucrez a introdus o procedura [b]de sanctionare ptr abateri disciplinare prin retinerea tichetelor de masa.[/b] S-a intocmit ... (vezi toată discuția)