Buna ziua,
Va rog cu respect sa-mi raspundeti la urmatoarea solicitare:
Sunt o persoana in varsta si utilizez masina proprietate personala f.rar .Acum o luna (15.01.2013)m-am deplasat cu masina in raza orasului in care locuiesc pe un drum national DN67B ,si am primit o amenda cu semnatura electronica de la C.N.A.D.N.R dupa 3 saptamani de la eveniment,ptr.lipsa rovinieta.Mentionez ca dispozitivul electronic pentru inregistare masina se afla pe drumul national in zona situata in interiorul orasului in care locuiesc intre indicatoarele de limitare a inceputului si sfarsitului de municipiu.Am platit amenda in 48 h.As dori sa contest in instanta aceasta amenda (sunt un pensionar amarat) si restituirea platii amenzii si in acest sens, in apararea mea doresc sa invoc ORDINUL 769/01.10.2010 PRIVIND NORME METODOLOGICE pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România si anume ART.1, ALINIATUL 3
“Art. 1
(2) Tariful de utilizare se aplică utilizatorilor români şi străini pentru toate vehiculele deţinute de aceştia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circulă pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor, între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire în/din acestea.”
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse de reusita in instanta, sunt o persoana bolnava si nu-mi permit un avocat...Starea soselei este jalnica pe acest drum national DN67B, si consider un abuz din partea C.N.A.D.N.R ptr faptul ca actioneaza prin amenzi cu semnaturi electronice despre care se stie , că "înscrisul în formă electronică este destinat pentru a fi citit prin intermediul unui program informatic sau unui altui procedeu similar" ,
multumesc mult pentru un raspuns....
Eu as zice ca aveti sanse. Mergeti pe articolul de lege invocat de dvs. si pe faptul ca ati primit inscrisul in forma fizica si nu electronica, desi a fost emis electronic.
Amenda rovinieta
ispasdina
Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)