avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie achizitii intracomunitare

Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania.

Marfa este expediata direct din Germania catre beneficiarii nostri, nu trece pe la noi.

Intrebarea este: cine trebuie sa intocmeasca declaratia privind achizitiile intracomunitare: noi sau beneficiarul final, la care ajung marfurile direct?
Cel mai recent răspuns: Angela Cerdeanu , Consultant resurse umane 21:00, 16 Februarie 2010
Si pentru anul 2009 au ramas aceleasi praguri valorice pe care le-am mentionat in postarea precedenta. Vezi Ordinul privind pragurile valorice Intrastat... publicat in MO partea nr 826/09.12.2008.
Vá multumesc f mult.
cu respecy. Lili G.:)
buna tuturo!am o mare nedumerire...firma noastra presteaza servicii catre Germania,nu importam nimic.la exporturi in anul 2009 am depasit 900.000Ron.nu am depus declaratia intrastat...acum ce pot face? trebuie sa o depun retroactiv pt ian si feb? ce tip?multumesc anticipat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa ma inregistrez in registrul intrastat? Carmen91 Carmen91 In luna decembrie 2009, am avut o achzitie intracomunitara, am facut declaratia Intrastat online si a fost respinsa, pt ca firma era necunoscuta. Cum ma pot ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am cumparat o masina dintr-o tara ue pe firma...mi s-a scazut tva-ul la cumparare...impozitul pe profit scade sau nu este deductibil...este prima ... (vezi toată discuția)
Declaratie intrastat - o singura livrare in comunitate apetra apetra Pentru o singura factura aferenta unei livrari de marfuri in comunitate este obligatorie declaratia intrastat? Mentionam ca sociatatea nu a mai facut nicio ... (vezi toată discuția)