avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate cu activitatea suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate cu activitatea suspendata

In 2009 am suspendat activitatea firmei, SRL microintreprindere neplatitoare de TVA, pentru 3 ani. Desi perioada celor 3 ani de suspendare a expirat anul trecut nu am facut niciun demers pentru reactivarea firmei sau prelungirea suspendarii. Nici nu am mai depus declaratii din 2011. Daca acum vreau sa reactivez firma, trebuie sa platesc ceva? Risc anumite penalitati?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:00, 21 Februarie 2013
salut eu am tot asa o firma cu activitate suspendata si am fost nevoit sa trec pe la registrul comertului pe la tribunal .... ma rog eu pt toata treaba asta am imputernicit un jurist care a facut toata totul. din cate stiu poate ca firma sa fie inchisa daca nu faci anumiti pasi
Formulati o hotarare a asociatilor de reluare a activitatii si depuneti declaratiile care trebuia depuse in anul 2011. Verificati ca nu cumva organul fiscal sa fi declarat societatea inactiva.
De la Registrul Comertului nu veti primi amenda, insa este posibil ca organul fiscal sa va amendeze pentru neindeplinirea la timp a obligatiilor declarative, amenda este intre 1000 si 5000 lei - art. 219 alin. 2 lit. d Cod procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma inactiva - nedepunere declaratii Alina1104 Alina1104 Am infiintat un SRL in apr.2012 . In mai 2012 , s-a depus declaratia 010 la ANAF. SRL nu este platitor de tva . nu am prestat nici o activitate in acest timp ... (vezi toată discuția)
Perioada reactivarii unei firme raul andrei raul andrei Buna.Ma numesc Raul si am o firma care a fost declarata inactiva pe data de 11 iunie 2009 pt nedepunerea declaratiilor.In luna iulie am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)
Efectele trecerii in inactivitate ion minca ion minca Conform Codului fiscal trecerea in inactivitate a unei firme produce efecte catre terti. Am de recuperat o creanta de la o firma in acesta situatie. Sint ... (vezi toată discuția)