avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Probleme firma inactiva - nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Probleme firma inactiva - nedepunere declaratii

Am infiintat un SRL in apr.2012 . In mai 2012 , s-a depus declaratia 010 la ANAF. SRL nu este platitor de tva . nu am prestat nici o activitate in acest timp .
Celelalte declaratii nu le am mai depus pana in luna aceasta , aprilie 2013 . In martie 2013 am facut cerere la reg .comertului pt suspendare temporara , am platit taxele aferente si mi s a eliberat certificatul constator . Ajungand la finante mi s au cerut declaratiile restante , le am depus ulterior si mi s a cerut sa revin sa vad daca mi s a aprobat cererea de suspendare . Revenind , mi au spus ca firma este declarata inactiva din cauza nedepunerii declaratiilor la timp , mi au facut cazier fiscal iar daca vreau sa scap de el sa reactivez firma . Online , pe lista firmelor inactive , firma mea apare activa .
Problema este ca nu doresc sa o reactivez si doresc sa scap de cazier . Ce amenda pot primi pt inactivitatea firmei ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:55, 26 Aprilie 2013
Nedepunerea la timp a declaraţiilor este contravenţie şi se sancţionează cu amendă - art. 219 alin. 1 lit. a Cod fiscal.
Cuantumul amenzii este de la 1000 la 5000 lei - acelasi articol, alin. 2 lit. d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate cu activitatea suspendata mandrut mandrut In 2009 am suspendat activitatea firmei, SRL microintreprindere neplatitoare de TVA, pentru 3 ani. Desi perioada celor 3 ani de suspendare a expirat anul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)
Platesc datoriile catre anaf si primesc amenda. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi si daca se poate sa-mi indicati si cateva texte din lege. Sunt proprietarul si administratorul ... (vezi toată discuția)