avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntare angajator despre sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntare angajator despre sarcina

buna ziua,
as dori sa stiu daca este obligatoriu sa anunt angajatorul despre sarcina, daca este in temeiul vreunei legi etc, si cum trebuie facut anuntul acesta.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: mona h. , utilizator 14:18, 20 Februarie 2009
In conformitate cu dispozitiile OUG 96 din 14 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locul de munca (aceasta a fost modificata de Legea nr. 25 din 2004.) angajatorul trebuie incunostiintat de starea de graviditate a salariatei de regula in momentul angajarii aceasta depune un certificat medical din care se rezulte aceasta
Pentru a beneficia de dispozitiile OUG 96/2003 trebuie sa va anuntati angajatorul despre starea de graviditate si sa prezentati si de la medic adeverinta din care sa rezulte aceasta stare de graviditate si care este starea sarcinii.
Angajatorul este obligat sa anunte ITM-ul.
Si eu am fost in aceasta situatie. Nemai fiind in aceasta situatie nu am stiut ca trebuie sa anunt firma la care eram angajat de situatia mea , angajatorii fiind in alta localitate.
Am fost tratata efectiv ca o infractoare, de directiunea firmei respective. Eram insarcinata in luna aII-a. Am trimis o adeverinta din care sa rezulte starea meainsotita de o declarartie prin care
mi-am "recunoscut fapta".
Am citit ordonanta, respectiva, am fost la ITM, ce vreau sa va spun este ca, pt. angajator nu e doar ca sa anunte la ITM,, ATENTIE ci si de a va asigura contii mai usoare de munca,
valabil s pt. lucrul in schimburi!!!!
Va doresc o sarcina usoara si multa sanatate la amindoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare angajator despre sarcina Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, ma adresez dvs cu urmatoarea nelamurire. Sotia este insarcinata in 5 luni, de la 3 luni de sarcina a anuntat anajatorul verbal si printr-o ... (vezi toată discuția)
Termen legal in care sa-mi anunt angajatorul ca sunt insarcinata adela05 adela05 Exista un termen legal in care sunt obligata sa-mi anunt angajatorul ca sunt insarcinata? Ma puteti ajuta si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru in timpul sarcinii Dana2112 Dana2112 Buna ziua, Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc. Am dus la angajator ... (vezi toată discuția)