avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cod Procedura vechi sau nou ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cod Procedura vechi sau nou ?

In cazul unui recurs al carui termen se implineste dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila , imi puteti spune cererea de recurs pe care dintre cele doua coduri trebuie intemeiata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 08:56, 23 Februarie 2013
Cauza dvs. rămâne supusă în întregime Codului de procedură civilă din 1865 (vechiul Cod, în prezent abrogat). Asta înseamnă că veţi motiva recursul potrivit dispoziţiilor cuprinse în acest Cod şi că, în situaţia unei casări cu trimitere spre rejudecare, judecata se va face tot potrivit prevederilor Codului de procedură civilă din 1865. Doar executarea silită a hotărârii definitive se va face potrivit Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC).
Codul NOU de procedura civila se aplica incepand cu data de 15 februarie 2013, deci doar proceselor incepute dupa aceasta data.

Procesele incepute sub Codul vechi se judeca pe codul vechi, la judecata in fond, apel, recurs.

Prin urmare cererea de recurs o veti formula conform dispozitiilor art. 299 si urm Cod vechi procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila intimatul intimatul Noul cod se aplica si proceselor aflate pe rol sau numai celor deschise de acum inainte? (vezi toată discuția)
Potrivit carui cod de procedura civila se judeca un recurs care are prim termen dupa data de 1 septembrie 2012? mototo mototo Am depus recursul in termen la curtea de apel pe data de 27.07.2012, conform prevederilor codului in vigoare la acea data . Pana acum nu am primit citatie ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezenþa apelantului în faþa instanþei pentru a-ºi susþine cererea? valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am urmatoarea situatie... Intr-un proces de diort aflat in faza de apel la prima infatisare apelantul care in fond a avut calitatea de parat ... (vezi toată discuția)