avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... noul cod de procedura civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

noul cod de procedura civila

Noul cod se aplica si proceselor aflate pe rol sau numai celor deschise de acum inainte?
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 20:59, 19 Februarie 2013
Procesele începute pe vechil cod se vor judeca în continuare după legea veche.
Dispozitiile vechiului cod de procedură civilă din 1865 raman in vigoare potrivit art. 24 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, proceselor aflate pe rol inclusiv cailor de atac care se vor exercita dupa data de 15 februarie 2013 impotriva hotararilor pronuntate anterior.


Dispozitiile noului cod se aplica cererilor noi introduse incepand cu 15.03.2013, precum si in caz de casare cu rejudecare.
Cererile aflate pe rolul instantelor li se aplica vechiul cod.
Sunt prevederi exprese in cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila - aplicabilitate marianna marianna Se aplica si cauzelor introduse inainte de intrarea lui in vigoare? (vezi toată discuția)
Cod procedura vechi sau nou ? Angelus162 Angelus162 In cazul unui recurs al carui termen se implineste dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila , imi puteti spune cererea de recurs pe care ... (vezi toată discuția)
Potrivit cãrui cpc se va judeca apelul? antonescu gheorghe antonescu gheorghe Cauză civilă începută în anul 2009, pronunțarea pe fond în 2013, cu drept de apel. Pentru apel se aplică vechiul Cod de procedură civilă sau ... (vezi toată discuția)