avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea - activitate comerciala?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea - activitate comerciala?

Stimati colegi mediatori si nu numai,

Citez in cele ce urmeaza parerea unui utilizator al acestui forum, nu stiu foarte sigur daca este corect sa-i spun numele de utilizator (rog moderatorii sa imi atraga atentia daca procedez gresit nenumindu-l, in acest caz imi cer scuze in avans; nu o fac pentru ca nu mi se pare relevanta identitatea, ci tema de dezbatere propusa de comentariul sau):

"Întradevăr că mediatorul nu poate presta servicii gratuite, mai ales că desfâșoară de fapt o activitate comercială."

Va rog sa va exprimati parerile, daca veti simti nevoia. Ar fi util de aflat cum vedeti dumneavoastra medierea. Pe mine m-a frapat incadrarea in categoria "activitati comerciale".

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:54, 3 Martie 2013
Daca ne luam dupa aceasta logica, atunci si avocatii, notarii sau chiar si judecatorii :)))) ar fi de fapt .... comercianti.
Mediatorul este o profesie din categoria celor liberale şi al cărei scop nu este unul filantropic ci generator de venituri. Asadar medierea este o activitate comerciala in urma careia se obtin venituri.
personal nu impartasesc ideea ca medierea ar apartine categoriei activitatilor comerciale. in acest sens am in vedere si demersurile necesare autorizarii si exercitarii profesiei in conditii de deplina legalitate (biroul de mediator nu se inregistreaza la Registrul comertului).
poate incearca unii sa acrediteze ideea ca mediatorii ar avea veleitati antreprenoriale..:hm:
Stimată colegă, toată lumea ştie că profesia de mediator este o profesie liberală .
Faptul că mediatorul obţine un onorariu pentru activitatea prestată nu presupune că este o activitate comercială. Este , dacă doriţi, la fel de ,,comercială,, precum este şi profesia de avocat şi cea de notar public .
Parcă mediatorii nu-şi au înscrisă activitatea în registrul comerţului .Dacă ar fi aşa, am putea zice că activitatea mediatorului este una comercială.
Dacă un anumit utilizator are această părere, ar fi fost bine să argumenteze de ce.
Dar şi mai bine ar fi fost dacă nu aţi fi ajuns chiar dvs. să vă puneţi această întrebare , al cărei răspuns ar trebui să-l ştiţi deja.
Ar fi bine să discutăm chestiuni utile şi constructive în această secţiune de pe forum şi nu să încercăm să ghicim sau să schimbăm natura profesiei de mediator.
O seară bună :)
Nu impartasesc parerea utilizatorului si nici nu am solicitat pareri pentru a-mi lamuri acest lucru. Nu-mi dau seama de unde a reiesit asta. Regret ca am fost gresit inteleasa.

Mi s-a parut doar o ocazie potrivita pentru a dezbate natura activitatii noastre in scopul de a familiariza cat mai multi cititori sau utilizatori ai forumului cu ea.

Nu mi se pare nicio secunda inutil, inoportun sau neconstructiv sa repetam ce rost avem pe lume. Nu am ajuns inca, din pacate, in punctul in care medierea sa fi fost inteleasa sau acceptata. Poate avem si noi un rol in sensul acesta.

Si iata ca nu toata lumea stie ce natura are medierea, dovada stand utilizatorul forumului care a emis parerea pe care am citat-o. Si nu face parte dintre utilizatorii ocazionali sau neavizati, din pacate.

Desigur, daca subiectul propus este lipsit de interes, el va fi tratat ca atare.

Alte discuții în legătură

Mediatorul Justitiarul711 Justitiarul711 Din moment ce medierea nu se plateste sa intelegem ca mediatorul este un functionar angajat in cadrul Judecatoriei, sau exista cabinete de acest gen ca si ... (vezi toată discuția)
Informarea obligatorie poate fi realizata si de avocati Antoanela Geaman Antoanela Geaman Prin Legea 214/2013 1. La articolul 2, dupa alineatul (1^2) se introduc doua noi alineate, alineatele (1^3) si (1^4), cu urmatorul cuprins: ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)