Citez in cele ce urmeaza parerea unui utilizator al acestui forum, nu stiu foarte sigur daca este corect sa-i spun numele de utilizator (rog moderatorii sa imi atraga atentia daca procedez gresit nenumindu-l, in acest caz imi cer scuze in avans; nu o fac pentru ca nu mi se pare relevanta identitatea, ci tema de dezbatere propusa de comentariul sau):
"Întradevăr că mediatorul nu poate presta servicii gratuite, mai ales că desfâșoară de fapt o activitate comercială."
Va rog sa va exprimati parerile, daca veti simti nevoia. Ar fi util de aflat cum vedeti dumneavoastra medierea. Pe mine m-a frapat incadrarea in categoria "activitati comerciale".
Va mai aduc la cunostinta prevederile Noului Cod de Procedura Civila legat de situatia pe care o invocati, din care rezulta ca partea care doreste sa introduca actiunea de divort (reclamant) afirma, daca am inteles bine, ca nu stie cum sa ia legatura cu viitorul parat.
Art. 167 - Noul Cod de Procedura Civila
" (1) Cand reclamantul invedereaza, motivat, ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a reusit sa afle domiciliul paratului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanta va putea incuviinta citarea acestuia prin publicitate.
(5) Daca cel citat se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sanctionat potrivit dispozitiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c)." - respectiv amenda judiciara de la 100 la 1000 ron.
Fiind o procedura noua,nemediatizata,s-au creat multe confuzii pe care moderatorii acestui site au incercat sa le clarifice pentru userii care au pus intrebari pentru cazuri diferite. Cu ce va deranjeaza ca au primit gratuit informatii ?
mirceaSCALAT, aveti dreptate. La un moment dat discutia a deviat de la subiectul propus de initiatorul topicului insa pentru ca intrebarile offtopic puse de utilizatori erau (cum spune petricadracea) doar pentru informare, nu au fost sterse.
In opinia mea prin stergerea lor cu raspunsuri cu tot am fi creat confuzie sau chiar nemultimiri atat celor care au intrebat cat si celor care au raspuns.
Rog utilizatorii care au intrebari referitoare la procedura medierii si aplicabilitatea ei sa deschida topicuri separate.
Multumesc.
Mediatorul
Justitiarul711
Din moment ce medierea nu se plateste sa intelegem ca mediatorul este un functionar angajat in cadrul Judecatoriei, sau exista cabinete de acest gen ca si ... (vezi toată discuția)