avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pe forma de guvernamant
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pe forma de guvernamant

daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun (SI NORMAL) sa fim intrebati, prin referendum, SI ce forma de guvernamant dorim?

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 23:15, 23 August 2013
"Numarul monarhiştilor a crescut mult de la 3-5% şi cred că sunt cam 15-18%. Ca politician sunt curios să văd cât de prizată mai este monarhia acum. Eu rămân republican însă, dar romanii trebuie să aibă un răspuns. Un referendum însă pe tema monarhiei nu poate fi lansat fiindca nu respectă Constitutia, dar se poate găsi o altă soluţie. Românii trebuie să decidă prin propriul lor vot dacă doresc o monarhie sau o republică." - traian basescu, acu' 1 (una) ora...

asta a trecut de la sef comunist la stanga (tot comunista) pd-ista, apoi la "dreapta":)), ca era loc p-acolo (tot comunista), pdl-lsta... acu' e curios cum e (cam cum ar fi) cu monarhia...

cica s-ar gasi si o "solutie"... care o fi aia ("solutia")?


aha, are comunistu' si "solutia"...

"... poate chiar cu ocazia acestei revizuiri, se va putea crea condiţia legală ca românii să fie întrebaţi ce fel de regim vor." a spus Băsescu...

dupa ce tot explica el ca... "de la abdicarea regelui încoace toate regimurile au fost băgate pe gât românilor".:slap:

[ link extern ]




chiar vrea sa fie intrebati romanii, sau e numai viclenie?
se pare, insa, ca la "revizuire" mai mult d-atat nu se poate face...

art.1.- (1 ' ) "România recunoaşte rolul istoric, în constituirea şi modernizarea statului român, al bisericii ortodoxe şi al celorlalte culte religioase, al Casei Regale şi al minorităţilor naţionale "

sa "bagi " asta intr-o constitutie "republicana "... mai bine taceau...




Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
ContSters257414, utilizator
"In 2014 ar putea fi un partid puternic pro-monarhist. Mă leg de această uniune Europeană şi de prezenţa americană în Europa. Cartea românităţii încă se joacă. Avem nevoie de un arbitru." - istoricul Adrian Cioraianu, 23.08.2013.

poate, poate... bine zis... "Cartea românităţii încă se joacă."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Care este legitimitatea republicii în românia? ContSters233047 ContSters233047 [b]Actul abdicării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, este nul[/b], pentru că a fost smuls sub ameninţarea armei şi sub şantajul ... (vezi toată discuția)
Monarhia nu poate sa revina in romania! cine au fost monarhii din romania si ce s-a intamplat in fapt. rodica_post rodica_post Regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat,pentru că ,se pare ca nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit ... (vezi toată discuția)