avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere imobil

Vreau sa fac un contract de inchiriere al imobilului cu chiriasul,dar pe firma la care lucreaza, va rog sa-mi spuneti:
-ce trebuie facut in primul rand
-ce acte sunt necesare
-ce taxa de impozit se percepe si daca este lunara/trimestriala/anuala??
- se mai plateste impozit din aceasta si la CAS? sau numai in cazul in care este singurul venit din chirie?
-contractul il fac eu si se depune la Admin Financiara?
Care este modelul de contract avantajos mie ca si proprietar?
Spuneti-mi va rog tot ce trebuie sa stiu si sa fac in aceasta vedere, pt ca e prima oara cand inchiriez si nu stiu nimic si de unde sa incep
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kostasko , utilizator 19:33, 24 Februarie 2013
Locatorului ii revine obligatia ca in urma inregistrarii contractului de locatiune la administratia fiscala ,sa achite impozit a carei valoare este conditionata de pretul mentionat in contract
La incheierea contractului asigurati-va de seriozitatea locatarului,prevedeti clauze asiguratorii pentru situatia obligatia intretinerii si reparatiilor la imobil in perioada contractului,posibilitati recuperare eventuale restante
1.Negociati pretul inchirierii,perioada,si o serie de clauze care sa va puna la adapost de pagubele provocate de folosinta imobilului sau neplata chiriei.
2.Intocmiti un contract de inchiriere in trei exemplare,unul pentru dumneavoastra ,unul pentru chirias si unul pentru fisc(gasiti formulare de contract, tip, pentru inchiriere la fisc.
3.Inregistrati contractul la Fisc,unde aveti nevoie si de:copie actul de proprietate al imobilului,copie act de identitate,copie certificat de inmatriculare a firmei chiriasului,si acordul Asociatiei de proprietari ,daca imobilul pe care il inchiriati este situat intr-un bloc si nu este spatiu comercial,sau cu alta destinatie.
4.Veti plati un impozit trimestrial de 16% ,calculat din venitul declarat..
5.Nu achitati CAS,daca nu aveti mai mult de 5 contracte de inchiriere.
Succes!
Va multumesc mult pt raspunsuri
Este necesara acest acord al asociatiei de proprietari, daca garsoniera se afla intr-o vila?
Daca da este cam problematic, pt ca majoritatea stau cu chirie acolo si nu gasesc proprietarii.
Ce fac in acest caz?

O intrebare mai am.... pe buletin am domiciliul in sector 6 si viza de flotant in sector 4, in contract ce adresa trec cea din sectorul 6,nu?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot ce trebuie sa stiu despre contractul de inchiriere imobil pt chirias(platit de societatea la care lucreaza) kostasko kostasko Vreau sa fac un contract de inchiriere al imobilului cu chiriasul,dar pe firma la care lucreaza, va rog sa-mi spuneti: -ce trebuie facut in primul rand -ce ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere Katri Katri O persoană fizică doreşte să închirieze un imobil la o persoană juridică. Care sunt paşii de urmat? Încheiem un Contract de închiriere sub ... (vezi toată discuția)
Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)