avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decontul de tva cu tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decontul de tva cu tva la incasare

la ce rand trebuie trecuta suma tva-ului nedeductibila care trebuie platita pentru furnizorii neachitati?
este suficient sa o trec la sectiunea tva nedeductibila in partea de jos a decontului?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 10:49, 25 Februarie 2013
Da, sumele colectate si deduse se trec ca si pana acum la livrari si achizitii (in continutul decontului), iar sumele de incasat, de dedus sau de colectat se trec separat in partea de jos a decontului, la sectiunea "Informatii privind TVa neexigibila sau nedeductibila".
deci in decont la rubrica tva de plata o sa am doar tva-ul dedus,iar tva-ul nededus din sectiunea tva neexigibila sau nedeductibila doar il platesc?
nu inteleg ce vreti sa spuneti cu ,,doar il platesc,,- platiti doar ce rezulta in decont la rd 41 de tva neexeigibil nu va legati acela il treceti in casuta lui si ramane acolo pana incasati/platiti .
TVA-ul de plata va fi cel care rezulta in urma completarii continutului decontului cu sumele deduse si colectate, adica cel aferent facturilor achitate si incasate.
Datele privind TVA neexigibil sunt doar cu titlu informativ, nu influienteaza in nici un fel TVA de plata sau recuperat pentru perioada curenta (perioada pentru care este emis decontul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie 300 rosuione rosuione Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la declaratia 300, daca nu am incasat nimic pe trimestrul 1, ce declar in decontul de TVA? (vezi toată discuția)
Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)
Model cerere corectare decont tva Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi dati si mie un model de cerere corectare decont TVA si care este procedura de corectare a acestor erori(e vorba de niste facturi de ... (vezi toată discuția)