avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie la pensie

Va rog sa-mi comunicati daca pot plati din mana contributia la pensie pentru a intruni conditiile de pensionare anticiata partial
Sunt nascuta in martie 1958 si am o vechime in munca de 28 ani si 9 luni
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
carla5025, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:20, 25 Februarie 2013
Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţii cu contract de asigurare o constituie venitul lunar asigurat, înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia.
Venitul asigurat înscris în contractul de asigurare socială poate fi modificat prin încheierea unui act adiţional la contractul de asigurare socială.
Începând cu data de 01 ianuarie 2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 294/2011 a bugetului de asigurări sociale de stat pe anul 2012, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ este de 741 lei (35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale), iar nivelul maxim de 10.585 lei .
Contribuţia de asigurări sociale, în procent de 31,3%, se datorează de la data încheierii contractului de asigurare socială, contribuţia lunară aferentă nivelul minim al venitului lunar asigurat fiind în sumă de 232 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas halmagy123 halmagy123 Pot sa inchei un contract cu CAS in baza terenului arabil pe care il detine familia,si sa platesc contributia pentru a fi asigurat ?Momentan sunt ... (vezi toată discuția)
Cass si contributii pensii pentru intrep. indiv. sincer sincer Am auzit ca o intrep. indiv. trebuie sa plateasca CASS si contributie pt. pensii. Este obligatoriu sau este valabil ceea ce am gasit: baza de calcul pentru ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a contributiei la fondul de pensii kokobr kokobr Va salut cu respect! As dori sa stiu daca pot plati retroactiv contributia la fondul de pensii, intrucat am lucrat in strainatate - unde nu am fost angajata ... (vezi toată discuția)