avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin

Dupa noile reglementari un bilet la ordin refuzat de banca mai trebuie investit cu formula executorie pentru a fi pus in executare?
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 14:14, 25 Februarie 2013
Buna ziua,

Cnf Art. 5 din Legea 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă Dispoziţiile Codului de procedură civilă privitoare la titlurile executorii se aplică şi hotărârilor judecătoreşti sau altor înscrisuri pronunţate ori, după caz, întocmite înainte de intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, care pot fi puse în executare chiar dacă nu au fost învestite cu formula executorie.

Rezulta din cele de mai sus ca nu mai e necesara formula executorie nici pe BO.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare somatii de plata pronuntate anterior intrarii ncpc advsys advsys Buna ziua, Detinem hotarari avand ca obiect somatii de plata, anterior intrari ncpc era necesar ca instanta sa le declare definitive si irevocabile urmand ... (vezi toată discuția)
Toate actele autentice sunt titluri executorii? ContSters61634 ContSters61634 Spre deosebire de codul de procedura civila (conform art. 374), inca in vigoare potrivit caruia un act poate fi executat dacă este învestit cu formula ... (vezi toată discuția)
Bo -titlu executoriu laura-jurist laura-jurist Buna ziua conform noilor reglementari un bo este titlul executoriu si fara investire? multumesc frumos.:) (vezi toată discuția)