avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulentul primit de la stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulentul primit de la stat

va rog sa imi spuneti daca optez pentru Concediul de crestere a copilului pt 1 an dupa care ma intorc la servici, primesc stimulentul de la stat pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 26 Februarie 2013
Daca optati pentru CCC lana la implinirea varstei de 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
va rog sa imi spuneti cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la servici, o luna, cateva zile inainte de implinirea varstei de un un an copilului?

va multumesc.
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu precizeaza o perioada anume in care sa reluati activitatea .

2. OUG 111/2010 spune doar:

Art. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 1 ISR

(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:

a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.b), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizația lunară și solicită dreptul la stimulent de inserție, plata acestei indemnizații se suspendă.

3. - Asadar inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului inseamna si o luna si o saptamana si o zi etc.
- Deci trebuie sa reluati activitatea cel tarziu in ziua precedenta aceleia in care copilul implineste 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)