avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de Presedintele Asociatiei ?

In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui Asociatiei de Proprietari. Este legal ? Am motive sa cred ca noua Presedinta nici nu-i de acord cu anumite nereguli, nici nu doreste sa "se strice" cu vechii...din imobil, cenzor...etc. Si asa, nu semneaza.......In fine. Intrebarea ramane: este legal, sau nu ?
Cel mai recent răspuns: lorena_dana , utilizator 17:51, 3 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Listele de intretinere sunt semnate astfel: de catre administrator, cenzor si presedinte. Administratorul este cel care intocmeste listele de intretinere si semneaza pentru asta, cenzorul este cel care verifica corectitudinea si legalitatea repartizarii sumelor de plata si semneaza pentru asta iar presedintele semneaza ultimul, semnatura lui fiind obligatorie dar avand rol de avizare.

Presedintele este ca un director general intr-o companie mare, el nu este nici contabil, nici jurist, dar dupa ce acestia emit diverse acte el trebuie sa le semneze pe toate. Daca acestia fac anumite greseli vor raspunde pentru asta in cadrul companiei si in fata directorului general, dar in relatia cu partenerii externi raspunzator este directorul general chiar daca greseala nu ii apartine efectiv lui.

La fel si la asociatia de bloc, pentru nereguli in repartizarea cotelor de intretinere raspunderea este atat a administratorului care le-a intocmit, a cenzorului care nu a verificat bine si a presedintelui ca mare sef peste toti. Probabil ca presedintele a sesizat anumite nereguli facute de administrator si acoperite de cenzor si, cu un comitet executiv al asociatiei potrivnic, nu poate face nimic; de aceea a ales sa nu semneze listele.

Daca ati sesizat anumite nereguli va sugerez sa sensibilizati tot comitetul executiv, numai in acest fel exista posibilitatea sa se ia masuri pentru indreptarea situatiei.

Succes!
@Aisha22,
Nu faci nimic cu avocatul. daca pe plan local nu rezolvati nimic, puteti semnala aspectele aratate la primaria locala unde fiinteaza un birou de relatii si control as. proprietari.
Cred ca acest lucru trebuie discutat cu mai multi proprietari, cu membrii com. executiv si ai comisiei de cenzori. Trebuie sa mai aveti pe cineva care va sprijina in vederea punerii la punct a acestei situatii neconforme.
La panoul de afisaj se pune un original al listei de plata lunare. Dupa el puteti face o copie pe care sa o atasati unei sesizari adresate serviciului specializat din primarie care raspunde de asociatii. Ar trebui sa verificati daca la panou se afiseaza un exemplar original nu cum spune dnul. Adriantot ,, ca nu se vede de la copiator ''.:thumbdown:
De regula listele de plata se editeaza pe calculator. Apoi se printeaza la imprimanta (simpla ori multifunctionala, adica acele imprimante ce sunt si scaner si copiator). Se poate intampla sa nu fie bine setata pagina si la imprimare sa nu iasa marginea de sus, de jos...
Dar, sigur ca de semnat si stampilat se poate si dupa ce au fost copiate si eventual marite de la A4 la A3.
Lista de plata copiata, xeroxata ori cum vreti sa mai spuneti devine "originala" daca i se aplica apoi semnatura si stampila. Daca se aplica stampila si semnatura inainte de multiplicare si marire de la A4 la A3, sigur ca este "copie".
Dar original sau copie, are mai putina importanta. Important este sa fie corect intocmite de administrator, verificate de cenzor si aprobate de presedinte prin stampila si semnatura.
Buna.
Lista de plata afisiata pe avizier nu are deloc stampila sau semnatura de cenzor
Iar administratora refuza sa imi arate fisa individuala etc
Si i am facut cerere dar radea pe sub mustati cu presedinta ca ele nu au timp sa seroxeze ca nu au registru de rulment fonduri sau unde se duc bani nostri sau celor restantieri ...normal bani din restante se duc in fond de reparati nu? Ca nu au anumite registre ca la ce imi trebuie...
Vreau sa stiu ce e de facut in cazul acesta. Ca nici cel ce raspunde de aceste asociatii habar nu are am discutat cu ei dar mi-a cerut nr ca sa vb cu ei cand trece administratora si nici nu au sunat ...este cazul sa ai dau in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere afisata fara controlul dosarului lucian1964 lucian1964 Buna ziua, Ce repercusiuni pot apare asupra Presedintelui de asociatie proprietari,daca nu ia masuri asupra administratorului care afiseaza listele de ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari-urgent irinaalina irinaalina Buna ziua, Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este ... (vezi toată discuția)
Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ? neri neri Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o ... (vezi toată discuția)