Buna ziua,
Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din apartamentul tatei si in cartea funciara a aparut ca proprietar banca.
Intrebarea mea ar fi: Daca girantul a murit, si apartamentul mai are un alt proprietar, se poate scoate sechestrul? Nici atunci, daca angajam un avocat?
Problema este, ca asa nu putem sa mergem la notar sa facem mostenirea.
Daca DEBITORUL nu mai plateste atunci apar problemele. Deja sunteti proprietar asupra imobilului, in calitate de fiu, asta cu conditia sa nu fi renuntat la mostenire. Daca acel credit nu mai este platit atunci banca va trece la executarea silita a garantiilor si aveti toate sansele sa nu mai fiti proprietar.
va multumesc frumos pentru ajutor.. Cred ca deocamdata nu trec nimic pe numele meu, las asa pana se plateste creditul. Debitorul mi-a zis ca dupa ce isi construieste casa, atunci transcrie pe numele lui garantia si asa il scoate pe acest apartament din garantie.
Intrebarea mea ar fi: II realizabil acest lucru? Cum procedez ca sa fie totul legal, in sensul ca, ce hartie pot sa semnez, ca sa fie aceasta promisiune una legala?
Depinde de banca, nu de el.Cand va fi intabulata casa, poate merge cu actele si se poate muta ipoteca de pe-o casa pe alta, dar trebuie sa fie banca de acord. E posibil ca va fi.
Daca titularul creditului nu va mai plati ratele, banca va incepe procedura de executare silita a garantiilor. Luati legatura cu titularul, sugerati-i, daca este posibil, sa aduca in garantie alt imobil decat al dvs si sa mearga la banca sa solicite schimbarea garantiei. Daca titularul va prezenta la banca un alt imobil cu o valoare acoperitoare, veti putea scoate de sub ipoteca imobilul dvs.