avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită durata executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

durata executarii silite

buna,am si eu o intrebare.cat dureaza o executare?sau mai bine zis cat este urmarita de executare silita o persoana fizica pt un credit de nevoi personale?
mersi
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 09:57, 28 Februarie 2013
Buna ziua,

Executarea silita dureaza pana la recuperarea debitului si a cheltuielilor de executare. Ea poate fi paralizata opunandu-i perimarea executarii silite (art.389 vechiul Cod de procedura civila, respectiv 696 si urmatoarele noul Cod).
potrivit art. 389 al. 1 Cod procedura civila, daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fii urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desființarea ei.


asta inseamna ca daca in feb 2012 instanta a decis incuviintarea executarii silite si abia in feb 2013 s-a trimis prima poprire pe salariu se poate invoca acest articol de catre partea debitoare?
mersi!
Pentru a se cunoaste situatia juridica trebuie studiat dosarul.
Daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege cu privire la perimare va interveni aceasta sanctiune procedurala insa fara a se studia dosarul nu se poate cunoaste acest lucru.
Nu stiti nici ce a facut creditorul si nici ce a facut executorul in aceasta perioada de timp.
Acesta este motivul pentru care trebuie studiat dosarul de executare silita.
Creditorul sau executorul nu ar trebui sa comunice si debitorului actele de procedura pe care le fac?
Dosarul de executare silita se afla la executor (sau gresec?). La 5 luni si 29 de zile el poate adauga la dosar o hartie prin care sa spuna ca a facut un oarece demers si asa se prelungeste executarea la infinit.
Si daca intr-adevar executarea a perimat cum se cere anularea acesteia?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Lulica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa ma lamuriti daca se poate in privinta executarii silite a unui imobil. Pe 28 septembrie se fac 6 luni de cand creditorul si executorul nu ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)