avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausal

Ieri s-a format o comisie de inventariere a elementelor de incalzire termica si au verificat fiecare apartament. Printr-un anunt au amenintat ca locatarii care nu vor fi acasa sau nu vor deschide usa vor plati in regim pausal.
Doresc sa cunosc ce lege le permite acestora sa faca astfel de amenintari, intrucat sunt persoane care lucreaza in ture de 24 ore (cazul meu), sau care nu pot fi acasa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:45, 27 Februarie 2013
Nicio lege.
Este decizia lor, asa ca puteti discuta cu ei ca, obiectiv, nu puteti fi acasa daca sunteti la serviciu si ca un asemenea inventar se face tinand cont de particularitatile de viata ale proprietarilor, ca doar nu sunteti in Coreea de Nord.....
Discutati cu presedintele sau administratorul asociatiei si stabiliti cand sunteti acasa ca doar dupa ce lucrati 24 de ore cred ca aveti liber vreo 48 de ore pana intrati in tura urmatoare de 24 de ore.
Iar daca aceasta verificare ar fi fost anuntata mai din timp poate ca gaseati o solutie, lasati cheia la o ruda, la un vecin pentru a face inventarierea si la dv. Daca nu au anuntat din timp este vina lor si-acum cu atat mai mult ar trebui sa inteleaga si sa faca inventarierea in apartamentul dv la o data si ora pe care sa o stabiliti de comun acord.
Pentru ce intrebati de legea care ii permite administratorei sa nu tina seama de suprafata reala a radiatoarelor ?. Daca aceasta nu cunoaste exact dimensiunile caloriferelor este normal sa faca un calcul tinand cont de niste date certe, adica un calcul maximal.Daca doriti un calcul exact, trebuie si dumneavoastra sa aratati disponibilitate pentru a se inregistra date reale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcoane si logii incalzite ( inchise ) Jean Valjean Jean Valjean Buna seara. Va supun atentiei urmatoarea intrebare. Care este baza legala pentru a modifica si a pune la intretinere suprafata incalzita ( balcoane, loggii, ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)