buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot sa vin in tara peste un an cand imi expira cartea de identitate din motive familiare.,dar o sa vin in tara in iunie anul acesta .pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate,avand in vedere ca inca nu e expirata?ce ma sfatuiti?sau e mai bine sa imi reinnoiesc pasaportul?
Depuneti actele pentru pasaport cand veniti si imputerniciti pe cineva de incredere sa vi-l ridice sau solicitati sa va fie trimis in Italia, la cel mai apropiat consulat.
Dupa aceea depuneti actele pentru cartea de identitate - daca o ''pierdeti'' si acesta e motivul pentru care cereti alta nu veti fi amendata etc. Nu vi se intampla nimic.
Daca o gasiti, a doua zi dupa ce o primiti pe cea noua predati-o pe cea veche la Evidenta Persoanelor sau rugati pe cineva sa o duca acolo.
Putem calatori?
pasc72
Buna ziua! Am o fata de 15 ani si mama ei este in Italia din Martie 2018. Noi facusem o procura notariala prin care ea imi permitea sa plec cu fata in Anglia, ... (vezi toată discuția)