avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport expirat si carte de identitate valabila pana ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014

buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot sa vin in tara peste un an cand imi expira cartea de identitate din motive familiare.,dar o sa vin in tara in iunie anul acesta .pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate,avand in vedere ca inca nu e expirata?ce ma sfatuiti?sau e mai bine sa imi reinnoiesc pasaportul?

va multumesc
eu m-am informat de aici din italia,(la consulatul roman,)in legatura cu reinnoirea c.i.mi s-a spus ca oricum daca eu vreau sa o reinnoiesc(ca o pierd sau ca e deteriorata) valabilitatea c.i noi oricum o sa fie ca cealalta veche,adica o sa expire in feb 2014,avand in vedere ca nu ma incadrez in cele 6 luni inainte de expirare.
daca reusesc sa am c.i cu valabilitate de 10 ani e adevarat ca pasaportul ar putea sa fie optional de reinnoit?adica daca eu nu vreau sa il mai fac din nou o sa am probleme la granita romaniei sau a italiei??
:slap:
Mai mare prostie ca asta cu valabilitatea cartii noi nu am auzit! Sper, pentru binele romanilor din Italia, ca v-a raspuns vreun zugrav care avea de lucru pe-acolo si s-a dat drept functionar consular.

Cartile de identitate au termen de valabilitate 10 ani, nu mai intru in amanunte - cititi aici, o sa va lamuriti:
[ link extern ] #

De pasaport aveti nevoie doar daca doriti sa calatoriti in afara UE, e document de calatorie nu act de identitate. Cu alte cuvinte, daca nu aveti de gand sa plecati in afara UE, nu va cheltuiti banii pe pasaport.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Putem calatori? pasc72 pasc72 Buna ziua! Am o fata de 15 ani si mama ei este in Italia din Martie 2018. Noi facusem o procura notariala prin care ea imi permitea sa plec cu fata in Anglia, ... (vezi toată discuția)