avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala de bloc, defalcare consum gaz pentru apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala de bloc, defalcare consum gaz pentru apa calda

Buna ziua,
As dori sa aflu cum se calculeaza pretul apei calde in conditiile de mai jos. Exista o centrala de scara (12 apartamente) care produce si apa calda si caldura - gazul fiind facturat pe centrala. Apartamentele au contoare de apa calda. Administratorul a calculat un pret de 7 lei incalzirea unui metru cub de apa (luand in considerare lunile de vara cand tot gazul era folosit pentru apa calda ) in acest caz rezultand un pret mai mare pentru caldura.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
mariancel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:28, 28 Februarie 2013
Acest subiect a mai fost discutat pe forum. Avand in vedere ca aveti un singur aparat de masura a gazelor naturale (nici nu stiu daca ati putea pune doua aparate, trebuie sa vorbiti cu cei care fac mentenanta centralei termice), trebuie stabilit cumva o procedura de determinare a pretului incalzirii apei reci care se transforma in apa calda.
Da, ati zis bine, vara se consuma gaze numai pentru incalzirea apei si atunci este simplu, insa pe timp de iarna trebuie sa stiti ca apa rece are o temperatura de intrare in bloc mult mai mica (vara tem. este in jur de 20 grade C, iar iarna poate ajunge la 5-6 grade C), astfel incat consumul de gaze pentru incalzire va fi mai mare decat pe timp de vara.
Deci, nici nu mai conteaza, dvs. la nivel de com. executiv, ori chiar in AG a proprietarilor, faceti o propunere de cost a incalzirii apei reci (puteti cere ajutorul specialistilor in materie) - dar va propun un pret de pana in 15 lei/mc, hotarati prin vot, ”bateti in cuie” intr-un proces verbal, anuntati la avizier aceasta hotarare. Faceti calculele, iar diferenta din factura de gaze o treceti pe incalzire.
Din cate-mi amintesc, cam asa am inteles si din celelalte topicuri puse in discutie, aici pe forum.
Discutii vor mai fi, dar asta e... Succes!
Cautati la asociatiile din jurul dumneavoastra ori la furnizorul public de apa calda din localitatea dumneavoastra si vedeti care este pretul apei calde. Decideti apoi in comitetul executiv sau hotarati in adunarea generala anuala care sa fie pretul sau reperul, parametru dupa care sa se modifice pretul apei calde in perioada de iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Costul unui mc de ac in conditiile in care exista centrala de bloc chara chara Buna ziua , as dori sa stiu , desi a mai fost un subiect asemanator, cam la cat ajunge costul final, catre consumator, al unui mc de AC in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Valabilitate legi doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine : Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ... (vezi toată discuția)