avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum procedam la cumpararea unui apartament cu datorii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum procedam la cumpararea unui apartament cu datorii la intretinere de peste 15.000 lei

Buna ziua

As dori sa pot obtine un sfat sau o solutie daca se poate.

Sunt in cazul in care achizitionez un imprumut pentru prima casa cu avans de 5% din valoare adica 7500 lei. Apartamentul apare cu datorii la intretinere de 17 500 lei. Am vorbit la inceput cu vanzatorul sa aduca diferenta de 10.000 lei sa putem platii toate restantele. Vanzatorul momentan nu mai poate aduce acei 10.000 lei si incerc sa il ajut eu , fiind si interesul meu de a achizitiona imobilul si a platii toate datoriile.

Solutia mea era urmatoarea , numai ca nu stiu daca este posibil si ce acte ar trebui sa fac sa fiu sigur ca primesc suma de bani inapoi.

Solutie: Sa depun eu cei 7 500lei(reprezentant avans 5 % din valoarea imobilului ) + 10 .000 lei la intretinere , sa mi se emita pe numele meu o chitanta si vanzatorul sa declare ca nu va vinde imobilul , sau ceva de genul asta, sa fiu sigur ca nu se razgandeste. La banca, vanzatorul, sa lasa o cerere(facuta la notar) precum ca in momentul intrarii banilor in contul lui, banca sa retina 10.000 lei si sa ii depuna in contul meu .

Si eu la randul meu ma imprumut de cei 10.000 lei deci trebuie sa am garantia ca ii primesc inapoi.
Exista vreo solutie ?

Cu respect
Gabriel
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:01, 28 Februarie 2013
Bune si aceste incercari dar nu merge pentru ca nu are cum sa-i retina cumparatorul, la notar, cei 17500 lei cand acest cumparator are doar 7500 lei (cei 5%) asa cum prevede contractul prima casa. Diferenta pana la 150.000 lei cat costa apartamentul, adica 142.500 lei o sa-i dea banca vanzatorului.

Eu vad o alta solutie: vanzatorul si cumparatorul sa incheie un precontract ca sa fie siguri unul de altul, ca tranzactia se va face.... Apoi, vanzatorul sa imprumute de la prieteni, rude... suma de 17500 lei, sa achite datoriile la asociatie, sa obtina adeverinta si imediat sa incheie contractul de vanzare-cumparare la notar, unde va primi cei 7500 lei (cei 5%) de la cumparator iar cumparatorul obtine finantarea de la banca, banca ce va vira intr-un cont al vanzatorului suma de 142500 lei. Din cei 7500 lei plus cei 142500 lei vanzatorul va achita imprumutul facut de la prieteni si va ramane cu diferenta.
Pai tocmai acesta este inconvenientul, daca cititi un pic mai sus. Vanzatorul s-a razgandit ca nu are de unde imprumuta banii de care ziceti dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare apartament cu restante la intretinere aalexa aalexa Buna ziua! Am si eu o problema: doresc sa achizitionez un apartament de la o vecina. Problema este ca nu are succesiunea facuta si nu are nici bani sa o ... (vezi toată discuția)