avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... invinuire in furt calificat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

invinuire in furt calificat?

Buna ziua,Va rog sa ma ajutati cu o problema in legatura cu furtul calificativ.
Eu si cu sotul meu am cumparat o casa la tara(cu actele in legatura)pentru demolare.Aceasta casa se afla chiar langa calea ferata.In casa precum si in jurul casei se aflau placi metalice vechi de CFR,precum si alte obiecte din fier vechi. Cand am demolat casa,am adunat aceste lucruri,si impreuna cu ce mai aveam acasa,le-am vandut la colectorul de fier vechi-valoarea totala fiind de 150 ron pentru care nu am primit chitanta.
Acum cateva luni o persoana care lucreaza la aceeasi firma cu mine,a declarat la politie ca au disparut placi metalice vechi-avand o valoare cu mult mai mare decat ce am depus noi.Asadar am fost chemati la politie pt audiere.Noi am depus declaratii ,cum ca noi nu avem nici o legatura cu acele lucruri disparute,dar am declarat ce am predat noi . Ei nu stiau ca eu am avut acea locuinta in proprietate si le-am aratat contractul de cumparare pentru demolare.
Ei au facut un dosar penal pe care l-au trimis la tribunal sau procuratura ,nu stiu exact unde.Acel dosar a fost trimis inapoi la politie,si iarasi am fost chemati pentru audiere.Politia a intocmit o hartie pe care ne-au spus sa o semnam si pe care scria ca noi am luat acele obiecte si sa recunostem.Deoarece noi nu am luat acele obiecte,nu am semnat hartia,am refuzat,si am sustinut ceea ce am declarat inaint,Din aceasta cauza ne-au dus sa ne ia amprente si fotografii.
O sa mai avem o audiere de curand si ne-au spus sa aducem un avocat cu noi
Problema mea este urmatoarea:
-ne tot hartuiesc pentru audieri
-noi nu am furat acele obiecte
-de ce au avut nevoie de amprente si fotogafii?noi nu am facut niciodata nimic ilegal,este prima data cand avem probleme de genul acesta,si nu inteleg cum s-a putut ajunge la o astfel de situatie pentru 150 ron.
Va rog sa analizati cele mentionate,si sa ne onorati cu sfaturi in aceasta privinta



Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 28 Februarie 2013
Parerea mea este ca ar fi bine sa gasiti un avocat care sa va insoteasca la organele de politie pentru a vedea situatia exacta si a va oferi explicatiile de care aveti nevoie.
Explicati avocatului respectiv ca doriti sa-l angajati strict pentru o infatisare la organele de politie si in functie de situatia din dosar decideti daca se va implica si mai departe.

Multumesc pentru raspuns.Nu inteleg de ce ne-au luat amprente si fotografii?
Astept si alte sfaturi,va multumesc
Fiind vorba de o infractiune si fiind suspecti v-au amprentat.
Probabil ca ati si pusi sub acuzare in mod oficial.
Ar fi recomandabil sa aveti avocat angajat pt ca situatia este confuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amprenta de la locul faptei seke seke Am o mica problema..as vrea o scurta explicatie...acum cateva luni am lucrat la un prieten si dupa o sapt am plecat din tara...si cand am venit inapoi ma ... (vezi toată discuția)
Nelamurire arhimede arhimede Buna ziua, am si eu o problema: Zilele trecute am primit o citatie de la politie ,pentru audiere, am fost si mi sa spus ca mi sau gasit amprentele pe carcasa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat? denisa123 denisa123 Buna ziua! Am si eu un prieten care are urmatoarea problema: a furat dintr-un atelier niste fier vechi, l-a dus la un centru de fier vechi si l-a vandut, ... (vezi toată discuția)