avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Dupa ce infiintezi un II ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Dupa ce infiintezi un II ce trebuie sa fac?

Buna ziua.
Am infiintat acum cateva zile un II pentru ca activitatea mea este una relativ periodica si nu as vrea sa merg pe varianta SRL-ului.
am cateva intrebari:
- Am certificatul constatator, dar acolo nu stie daca sunt platitor de TVA sau nu(in sensul ca nu apare Ro26....).
- Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac imediat dupa infiintare (trebuie sa-mi fac si stampila banuiesc?)
- Daca sunt angajat undeva cu norma intreaga, mai trebuie sa platesc cei 5.5% la casa de asigurari de sanatate? daca nu ce trebuie sa fac?

Va multumesc anticipat de raspunsuri.

Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: essteffan , utilizator 18:36, 3 Martie 2013
Nimeni nu stie?

Multumesc
Trebuie sa mergeti la Administratia Finantelor Publice si sa depuneti declaratia 070 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere (OMFP 2706/2011) – in care se bifeaza rubrica Vector fiscal. De asemenea se depune declaratia 220 - Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit (OPANAF 184/2013) - in baza careia se transmite de fisc deciziile de impunere pt plata impozitului pe venit si a contributiei de sanatate. Declaratiile se gasesc pe site ANAF: [ link extern ]
Daca sunteti salariat tot trebuie sa platiti ca PFA contributia de sanatate de 5.5%, dar nu platiti CAS pentru pensie 31.3%.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
George David, Contabil
Multumesc foarte mult d-le G David de informatii. Sa stiti ca sunt II, dar cred ca se aplica acelas regim legat de CAS nu?
o intrebare: cum imi dau seama daca sunt sau nu platitor de TVA? pe certificatul de inregistrare nu apare RO...si nici in formularele alea nu am bifat nicaieri daca sunt sau nu platitor de TVA.

Multumesc anticipat de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua marin 50 marin 50 am 0 firma nou infiintata si am o nedumerire!vector fiscal=declaratia 010???[quot][/quot] (vezi toată discuția)
Problema urgenta pfa - inregistrarea / neinregistrarea ca platitor de tva serban_b serban_b Salut. Ma numesc Serban Buturuga si am un PFA infiintat in Sept 2009, NEPLATITOR DE TVA , impozitat la NORMA FIXA DE VENIT. Zilele trecute am primit un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 - unde trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa? alexberi alexberi 1. Pentru Declaratia 300 - unde se trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa? Furnizorul serviciilor este din ... (vezi toată discuția)