avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto

Buna ziua,
Am schimbat domiciliul din Bucuresti intr-o localitate din judetul Prahova.Va rog sa ma lamuriti daca este obligatoriu sa preschimb permisul de conducere auto, certificatul de inmatriculare al masinii si numerele.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:00, 2 Martie 2013
Din cate stiu eu daca va schimbati domiciliul(in alt judet) si cartea de identitate, trebuie sa va schimbati permisul auto, certificatul de inmatriculare si taloanele cu numere. La primaria noului domiciliu ati intrebat sau la o firma de inmatriculari?
Nu am gasit mentionat expres faptul ca trebuie schimbat permisul de conducere daca schimb domiciliul.Daca aveti cunostinta de prevederi legale privind subiectul va rog sa le mentionati.Multumesc
1. Schimbarea certificatului de inmatriculare este obligatorie.

OMAI 1501/2006 - privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
Art. 2. -
(2) In cazul schimbarii oricaror date inscrise in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare, titularul acestuia este obligat sa solicite autoritatii emitente eliberarea unui nou astfel de document, in termen de cel mult 30 de zile de la data la care a survenit modificarea.

2. Schimbarea permisului de conducere nu este obligatorie.

OUG 195/2002
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini - schimbare domiciliu, schimbare certificat inmatriculare lalainicolas lalainicolas ce se intampla daca am schimbat domiciliul cu certificatul de inmatriculare al masinii,trebuie schimbat si el? (vezi toată discuția)
Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului auto este obligatorie la schimbarea domiciliului in c.i.? roxanafodor roxanafodor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie preschimbarea auto si a cartii de identitate auto, in cazul schimbarii domiciliului in cartea de ... (vezi toată discuția)