avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cat timp se scoate inactivitatea din cazierul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cat timp se scoate inactivitatea din cazierul fiscal?

Buna seara !
Asi avea ceva de lamurit si nu pot sa gasesc un raspuns. Am fost asociat si administrator la un SRL care a fost declarat inactiv fiscal, fapta fiind inscrisa si in cazierul meu. Daca am renuntat la functia de administrator si la partea mea din capitalul social in favoarea celuilalt asociat (societatea fiind inactiva si acuma), in cat timp va fi scoasa aceasta fapta din cazierul meu fiscal? Cei de la AFP ma plimba de la o usa la alta pentru ca nu stiu ce sa faca !
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 11:33, 3 Martie 2013
Fapta va fi radiata din cazierul fiscal numai dupa ce se va indeplinit obligatia care a generat inscrierea ei. Cesionarea partilor sociale si incetarea mandatului de administrator nu este motiv pentru radierea unei fapte inscrise in cazierul fiscal al persoanei avand in vedere ca fapta a fost savarsita sub mandatul acesteia.
Ok, multumesc ! Deci cu alte cuvinte, va fi radiata doar dupa ce societatea va fi reactivata fiscal? :) Pt. ca cei de la AFP mi-au comunicat prima data in scris ca dupa 5 ani. Acuma au retractat, insa nu stiu ce sa faca. :giggle:
Faptele nu stau inscrise in cazierul fiscal cinci ani ... Depinde ce fapta este inscrisa in cazier.
Aveti aici un articol cu termenele de radiere a acestor fapte: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Da, asa este. Si-au dat seama de asta si ce de la AFP si au zis ca a fost o greseala ,,de exprimare''. :D Au retractat cea ce au raspuns initial. A ramas ca o sa-mi dea un raspuns in scris corect de data aceasta cu privire la momentul la care va fi radiata fapta. Dar acuma stiu ca se radiaza cand va vi activata firma. Deci nu-mi mai fac griji. Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila autorizarea pfa persoana cu cazierul fiscal? ContSters22096 ContSters22096 X, in calitate de asociat unic si administrator al unui srl care nu a mai depus declaratiile corespunzatoare (bilant), srl-ul fiind declarat inactiv in urma cu ... (vezi toată discuția)
Probleme firma inactiva marian34235 marian34235 Buna ziua! Am urmatoarea situatie Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal alex27ionescu alex27ionescu Buna ziua ! O persoana este asociata in mai multe societati comerciale. Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala. Din cauza asta se inscrie fapta in ... (vezi toată discuția)