avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O nouã ocupaþie COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O nouã ocupaþie COR

Vreau să întreb. Am aflat de curând de pe acest site că a apărut o nouă ocupaţie COR şi anume expert pe dreptul muncii.Vreau să vă întreb la ce instituţii publice sau firme vor fi disponibile astfel de posturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 3 Martie 2013
1. Trebuie sa va ganditi insa ca nu orice persoana poate fi "expert in legislatia muncii".

2. A fi expert inseamna sa ai cunostinte temeinice si competenta in domeniu legislatiei muncii.
Daca este sa ne legam de faptul cine poate ocupa o astfel de functie, atunci cel mai indicata ar fi o persoana care are studii juridice ... insa cum in realitate exista persoane atotștiutoare este posibil ca o astfel de functie sa fie ocupata si de alte persoane ...
freeelis:

1. Si un expert in legislatia fiscala trebuie sa aiba tot studii juridice? Ma indoiesc.

2. Un expert in legislatia muncii poate avea si alte studii superioare (cum ar fi cele economice).

3. Nu cred ca un absolvent de studii juridice poate sa stie totul, in toate domeniile, ar fi si imposibil (dar unii asa se cred).
Eu sunt consilier juridic, dar m-am interesat de această nouă ocupaţie pentru că mi-ar plăcea mult să lucrez şi să aprofundez acest domeniu.
@ Stirbat

Puteti ocupa o astfel de functie .... dar mai intai trebuie infiintat ...

@ Valeriu
Eu mi-am spus doar parerea ... de exemplu, nu cred ca un zugrav etc. pot fi experti in legislatia muncii sau un inginer constructor ... dar nici un absolvent de studii economice nu poate sa stie totul, in toate domeniile, ar fi si imposibil (desi unii se cred atotștiutori ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector ssm vs tehnician ssm apetra apetra Lucratorul nostru desemnat are certificat de absolvire, cursuri 80 ore, program perfectionare pt ocupatia inspector SSM, cor 315219, facut in 2009. Modificat ... (vezi toată discuția)
Problema ssm mirusaby mirusaby Buna ziua, de curand s-a schimbat COR., si acum ma lovesc de urmatoarea pb. ; nenea care era incadrat ca ,,responsabil protectia muncii,,-241204 in cor. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)