avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul cod de procedura civila - aplicabilitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul cod de procedura civila - aplicabilitate

Se aplica si cauzelor introduse inainte de intrarea lui in vigoare?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:42, 27 Martie 2013
Legea nr.2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea puneri in aplicare a Legii nr.134/2010, republicata
"Art.XII. (2) In procesele pornite incepand cu data intarii in vigoare a prezentei legi si pana la data de 31 ianuarie 2015, cercetarea procesului si, dupa caz, dezbaterea fondului se desfasoara in sedinta publica, daca legea nu prevede altfel."
In situatia in care o cerere de chemare in judecata a fost inregistrata la instanta competenta in data de 08 februarie 2013, cu prim termen de judecata la data de 11 martie 2013, sunt aplicabile dispozitiile deja abrogatului Cod de procedura civila sau dispozitiile Noului Cod de procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila intimatul intimatul Noul cod se aplica si proceselor aflate pe rol sau numai celor deschise de acum inainte? (vezi toată discuția)
Cercetarea procesului se desfasoara in camera de consiliu sau in sedinta publica? eduuard eduuard Etapa cercetarii procesului in materie civila se desfasoara in camera de consiliu sau in sedinta publica? (vezi toată discuția)
Potrivit cãrui cpc se va judeca apelul? antonescu gheorghe antonescu gheorghe Cauză civilă începută în anul 2009, pronunțarea pe fond în 2013, cu drept de apel. Pentru apel se aplică vechiul Cod de procedură civilă sau ... (vezi toată discuția)