avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deductibilitate diurna externa. Ce curs valutar ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deductibilitate diurna externa. Ce curs valutar folosesc?

Confrom OG8/2013 din 01.02.13 se impoziteaza sumele reprezentand diurna sau indemnizatii detasare, daca depasesc limita de 2,5 ori sumele stabilite pentru institutiile publice. In cazul detasarilor in strainatate, unde limitele sunt prevazute in HG 518/1995, pentru a stabili sumele echivalenta in RON care este cursul de schimb care trebuie folosit? Nu am gasit acest detaliu in legislatie. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:29, 10 Martie 2013
Dupa parerea mea, ar trebui sa fie cel de la data deplasarii.
La calculul diurnei externe se va in calcul cursul valutar BNR de la data acordarii acesteia.

Subscriu d-lui freeelis. Diurna pe care am acordat-o va trebui sa o deconteze la un moment dat....Altul decat momentul acordarii acesteia.
O solutie ar fi sa recunoasteti cheltuiala cu diurna fara avans acordat ( adica momentul decontului sa fie acelasi cu momentul in care dumneavoastra ii dati banii de diurna....)

:coffee:
Este de presupus ca daca il trimit in delegatie in strainatate diurna nu i-o dau in lei ca sa mai piarda din ea la cumpararea valutei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adriana adriana In cazul in care angajatilor li se deconteaza transportul,cazarea si masa in delegatie mai trebuie acordata diurna si in bani in limita plafonului neimpozabil ... (vezi toată discuția)
Delegatie ContSters88252 ContSters88252 detin o societate comerciala (SRL) la care sant unic asociat si administrator. pentru deplasari in tara doresc sa aflu care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Diurna legala ContSters170028 ContSters170028 Care este valoarea diurnei legale, pentru deplasari interne? Stiti cumva si legea in care gasesc? Va multumesc. (vezi toată discuția)