avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana cu handicap

Cum trebuie sa procedeze o persoana cu handicap gr. II ( hipoacuzie) in vederea angajarii la o societate comerciala ( manipulant la un magazin alimentar)?
Ce beneficii poate sa aiba repectiva societate pentru angajarea persoanei cu handicap si persoana in cauza?
Societatea comerciala apartine parintilor.
Persoana are 22 ani.
Am citit L 448/2006 dar, nu am putut raspunde la respectivele intrebari.
Cel mai recent răspuns: iuga laurentiu , utilizator 13:56, 5 Martie 2013
Initial este necesar acordul scris al medicului specialist care dupa analiza documentelor si a pacientului poate sa emita documentul medical necesar angajarii
Unitatile care angajeaza persoane cu dizabilitati ,conditionat de numarul acestora si de raportul fata de total personal angajat din unitate,beneficiaza de scutiri de la plata unor taxe fiscale
Legea persoanelor cu handicap nr 448/2006 republicata prevede că, pentru a deveni unitate protejată, este obligatoriu ca 30% din personalul angajat să fie angajaţi cu dizabilităţi.
Aceeasi lege acorda si o serie de facilitati patronilor/administratorilor care sprijina integrarea pe piata muncii a acestei categorii defavorizate in Romania: facilitatile prevad scutiri de la plata taxelor de autorizare la infiintare, de reautorizare , scutirea de la plata impozitul pe profit, condiţionat ca cel puţin 75% din fondul obţinut prin scutire sa fie reinvestit in unitatea protejata.
La acestea se mai adauga si „alte drepturi şi facilităţi acordate de autorităţile administraţiei publice locale, finanţate din fondurile proprii ale acestora”, potrivit legii.



Va multumesc.
Nu poate deveni unitate protejata, au un magazin micut, dar el ca persoana de ce facilitati va beneficia in urma angajarii si la ce institutii se pot interesa pentru aceste drepturi?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe profit "unitati protejate" cf. legii 448/2006 Patai_Katalin Patai_Katalin Suntem o societate care lucreaza cu persoane cu handicap, avand statutul de”unitate protejata” conform legii 448/2006. Conform legii 448/2006 art.82 ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap asociat unic la un s.r.l. Corneliur Corneliur O persoana de 23 de ani cu handicap locomotor grav, cu insotitor si care este asociat unic la o societate comerciala, are dreptul la scutirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Personal cu handicap rrramor rrramor Care sunt avantajele si dezavantajele unui angajator care incadreaza numai persoane cu handicap? Care sunt legile ce reglementeaza acest lucru? Exista un numar ... (vezi toată discuția)