poate fi desfiintat un contract de vanzare cumparare teren extravilan, incheiat in mai 2006, daca in momentul semnarii actului de catre vanzator, acesta declara in fata notarului ca nu este grevat de sarcini, insa dupa ceva vreme se constata ca terenul se afla arendat, cu contract valabil, iar arendasul, in prezent a formulat plangere penala impotriva vanzatorului pentru declaratii false, solicitand desfiintarea contractului?
Poate fi urmarit penal vanzatorul pentru aceste declaratii ?
Poate fi urmarit penal cumparatorul ?
Mai exista in vigoare dreptul de preemptiune la data intocmirii contractului ?
Poate fi desfiintat contractul , avand in vedere ca la data semnarii acestuia cumparatorul a fost de buna credinta si nu a cunoscut faptul ca terenul are contract de arendare valabil, fostul proprietar afirmand ca contractul a expirat ?
Actualul proprietar al terenului poate fi obligat sa continue contractul de arendare al fostului proprietar, in aceleasi conditii, pina la expirarea termenului pentru care a fost incheiat ?
Poate cere rezilierea acestuia , numai in instanta daca partile nu se inteleg sau exista alta cale ?
Contractul de arenda nu se desfiinteaza automat in momentul pierderii proprietatii asupra terenului ?
1. nu am citit contractul de arenda, deoarece arendasul refuza sa mi-l prezinte . tocmai de aceea consideram ca pot sa-l actionez in judecata pe obligatia de a face . Ce pot face sa vad contractul de arendare al fostului proprietar daca atat arendasul cat si secretarul Primariei refuza sa mi-l prezinte ?
2. Daca un expert topo vine si delimiteaza cu tarusi terenul respectiv (ma pune in posesie?), pot sa execut lucrari agricole pe acesta, fara sa savarsesc o infractiune ?
3. Daca voi fi impiedicat de arendas sa il ar, sa il seman, cum procedez, pentru ca politia din comuna nu vrea sa se implice ?
4. Arendasul este un tip violent si in alte cazuri a izgonit lucratorii de pe teren, amenintindui cu distrugerea utilajelor. Oamenii se tem pentru ca are relatii. Reclamatiile facute la politie nu s-au solutionaut pana in prezent, au ramas fara nici un rezultat, desi a trecut un an de zile. ce e de facut ?
5. Nu pot conta pe ajutorul politiei si nici a martorilor. Am facut plangere penala pentru tulburare de posesie dar a fost rezolvata cu NUP. Cui sa ma adresez ?