va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator iar la controlul de la itm a spus ca incalc codul muncii.
in codul muncii la art 31 perioada de proba scrie maxim 90la fct de executie si max 120 la fct de conducere
despre preaviz normal (nu in cazul demisiei) nu am gasit nimic
In acest caz nu se acorda preaviz, iar perioada de proba se putea stabili pe o perioada de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
Art.61 lit.a C.mun. nu prevede acordarea unui preaviz ... iar perioada de proba sau de preaviz in cazul demisiei sunt stabilite ca perioade maxiome, partile putand negocia durate mai mici in c.i.m.
multumesc f mult dar itm-ul imi spune ca-mi da amenda de 10000 pt ca nu e corect ctr de munca cu termenele pe care vi le-am spus (15,15,20).miine ma cheama din nou si vreau sa discut cu ei cu codul muncii in fata
Depinde ce nereguli a constatat ITM-ul ... aratati prevederile Codului Muncxii si explicati ca termenele de proba sau de preaviz pentru demisie sunt stabilite ca durata maxima si nu ca durata obligatorie ...
Termenul de preaviz pentru concediere este minim 20 de zile lucratoare , nu calendaristice.
Amenda de 10000 lei este pentru altceva .. munca la negru.