avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înselãciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înselãciune

Buna ziua.
Intampin o problema serioasa.

Am luat o teapa pe net.
Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva.
El acum nu mai recunoaste nimic, si spune ca cine stie cui am trimis si ca cine stie ce era in colet.

Cum mi-am dat seama cine e?
L-am cautat pe net dupa semnlamentele date de curier, si am gasit poze cu persoana imbracata exact ca in cea zi cand a ridicat coletul. Am trimis poze la curier si a zis ca tipul din poze e cel care a ridicat coletul.

Problema e urmatoarea.
Am publicat poze cu el pe diferite site-uri, am luat legaura pe facebook cu amici de a lui, si chiar si telefonic.

Ieri m-am trezit cu citatie, sa ma prezint la judecatorie in orasu sau,a depus actiune in pretentii.

A zis ca l-am denigrat virtual si real, fara sa detin probe, si ca faptul ca il recunoaste curierul nu este o proba certa.

Imi cere 10.000 lei daune, de ce am publicat poze fara dovezi, si de ce l-am facut de ras in toata Romania. Eu sunt sigur ca el e teparul. Mai strang dovezi.

Ce sa fac in continuare. Cum ma pot apara?

[Editat - va rog sa lasati spatiu dupa semnele de punctuatie (punct sau virgula) ca sa va putem citi mesajele]
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:59, 7 Martie 2013
Ignorati bluful pe care acel individ il incearca pe cale civila,nu vedeti ca e doar praf in ochi.Nu i-ati cauzat niciun prejudiciu atata timp cat pozele sunt de la el de pe facebook.Ca sa fiti linistit puteti trimite o intampinare prin posta prin care sa solicitati declinarea de competenta in favoarea judecatoriei din circumscriptia locuintei dvs.In acest fel el trebuie sa se deplaseze in orasul dvs. pentru a sustine niste pretentii iluzorii.N-ar trebui sa fie atat de greu de stabilit cine v-a escrocat atata timp cat curierul il poate identifica.
1. in primul rand competenta instantei e cea de la domiciliul paratului(in cazul de fata) deci acea actiune va fi respinsa de instanta unde a depus-o el.
[editat/ atac la persoana]
3. asteptati sa vedeti ce fac organele cu plangerea dumneavoastra dar eu sunt 99% ca va ramane doar o teapa pe care nu o veti uita curand...

Interventie moderator:
@numantere, presupun ca nu ati citit regulamentul avocatnet din moment ce va permiteti sa faceti referire la persoane si nu la idei . Va rog sa va abtineti pe viitor de la incalcarea regulamentului.Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Pozele le am de la cineva.nu de pe facebook-ul sau.
Am nevoie de avocat, de pe acuma?Sau numai in instanta?Multumesc.
Sunt cateva puncte sensibile in acest caz.
1 - Cine te va crede pe cuvant, ca tu, ai trimis un colet de o valoare asa mare unui necunoscut, si ca i-ai pus ce trebuie in colet.
Eu unu nu as crede asa ceva. M-as mira sa creada un judecator.
2 - Cum vrei sa demonstrezi ca tu ai trimis ceea ce trebuia, sau ca el nu ti-a trimis ceea ce trebuia.

3 - Am citit toate posturile tale, si reiese faptul cai ai probe, niste conversatii pe email. Asa ceva nu merge in penal. Mai spui ca sa conecatt de la wirelles, cum demonstrezi ca a fost el?
4 - Cred ca esti constient, ca si curieru poate sa minta ca recunoaste persoana, ca sa scape el.

5 - Mai trebuie sa fi constient, ca risti sa fi acuzat de denuntare calomnioasa.
6 - Orice avocat bun va combate cu usurinta asa zisele robe pe care le aduci, care defapt in penal, nu sunt prea luate in seama.

Cel mai biine ar fi sa recunoasca, este singura ta sansa. Dar daca sia luat avocat, nu cred ca va recunoaste.

Tot ce am scirs e din experienta, pentru ca si eu am luat teapa, si cam asta mi-a zis procurorul. Expertize nu se vor face din lipsa de fonduri.
SRI. foarte buna gluma.

Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Era o prezumtie de ce trebuie sa va luati torti de ea. Si inca ceva de unde stiti voi ca nu e asa pana la urma urmei. Ati lucrat pe la ei sau.....? Cat despre flagrant eu cred ca ramane in picioare si daca exista interes cred ca se poate realiza.
1.Cum demonstrati ca ati trimis coletul? Cu avizul de expeditie, datat, semnat si pe care este trecuta greutatea coletului sau cel putin valoarea expeditie. Cu martor, respectiv curierul care a semnat, si nu in ultimul rand cu semnatura de livrare, pusa de cel care a ridicat coletul.
S-a trimis ceva, unde a ajuns? si cine la ridicat? Se poate chema persoana care la ridicat sau se poate trage la raspundere curierul ca nu a verificat persoana care a ridicat coletul.
2.Daca el a trimis, sa aduca un aviz de expeditie.
3.Poate nu stiti dar toate si zic toate convorbirile mobile si electronice sunt stocate timp de doua luni pentru astfel de situatii. Si va las pe dumneavoastra sa ghiciti cine le interpreteaza. Cat despre probe in penal eu stiu ca sunt probe principale si accesorii chiar daca eu acum poate nu le denumesc exact cum trebuie, deci daca avem 5 reclamatii inpotriva aceluias om si avem si inregistrarile convorbirilor telefonice si electronice, acestea pot fi administrate daca instanta considera ca sunt utile, cine v-a zis ca nu sunt luate in consideratie, pai camatari nostri si alti cum au cazut, cu porumbei calatori?
4.Curierul daca minte raspunde, el trebuia sa faca o livrare, cui a livrat?
5. Denunt calomnios poate, dat o sesizare nu cred ca implica nici un risc, ca doar orice avocat bun se poate gandi la asta.
Daca omu e de provesie nu o sa recunoasca in veci, mai degraba o proba cu detectorul de minciuni care, intradevar nu e proba dar ajuta organele de cercetare sa-si formuleze o opinie.

E usor sa dam cu pietre, dar cind vine vorba sa construim ceva....?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune de 7000 lei vasileblanaru vasileblanaru Buna ziua. M-am inteles cu cineva sa trimit un colet cu plata ramburs,in valoare de 7000 lei. Totul a fost in regula,tipul parea de treaba,dar cand a ajuns ... (vezi toată discuția)