avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli de protocol 2013
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli de protocol 2013

Buna ziua.

In luna februarie 2013 avem o factura de masa servita in valoare de 190 lei plus tva. Trebuie sa emit o autofactura in 28.02.2013? Care ar fi notele contabile, atat la inregistrarea facturii cat si la autofactura?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: anaValenti , utilizator 14:44, 5 Martie 2013
Actiunilor de protocol nu sunt considerate livrari de bunuri daca valoarea fiecarui cadou oferit este mai mica sau egala cu plafonul de 100 lei.
Daca masa servita a fost pentru o singura persoana, 90 lei+ tva facturati. Daca a fost pentru cel putin doua persoane, nu se depaseste plafonul si deci nu e nevoie de autofactura.
În situatia în care persoana impozabila a oferit si cadouri care depasesc individual plafonul de 100 lei, însumeaza valoarea depasirilor de plafon aferente unei perioade fiscale, care constituie livrare de bunuri cu plata si colecteaza taxa, daca s-a exercitat dreptul de deducere a taxei aferente achizitiei bunurilor respective.
Masa a fost servita de mai mult de 2 persoane. Dar cum justific acest lucru?
Puteti cere furnizorului sa specifice acest lucru pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie factura pe firma...bijuterii ionela11 ionela11 Bună seara, Situația este in felul următor: am primit o factura pe firma( firma este microintreprindere,) care este cu bijuterii cadouri de 8 mă ... (vezi toată discuția)
Autofactura depasire protocol byte00 byte00 Buna ziua, Autofacturile pentru depasirea plafonului de 100 lei la protocol, unde se trec in decontul de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli protocol andy_vlad andy_vlad Buna ziua, In urma modificarilor din acest an, va rog frumos sa imi spuneti cum se inregistreaza o factura de protocol, in speta cafea cumparata lunar pentru ... (vezi toată discuția)