avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie factura pe firma...bijuterii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie factura pe firma...bijuterii

Bună seara,
Situația este in felul următor: am primit o factura pe firma( firma este microintreprindere,) care este cu bijuterii cadouri de 8 mă interesează cum pot privi aceasta factura in contabilitate?....pot deduce TVA ul?
Pot înregistra factura in contabilitate?...este in regula sa o înregistrez in contabilitate?...este achitata prin banca din contul firmei....cum sa privesc acest lucru....înregistrari contabile

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 16:04, 21 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
bijutreriile au fost cumparate cadouri spre a fi date partenerilor de afaceri ?

Daca da se trec pe 6231 - cheltuieli de protocol . TVA e deductibil in limita a 100 lei valoarea bunului ,
La ce depaseste se va colecta TVA .

" ART 270 - Norme de aplicare
a) bunurile de mică valoare acordate gratuit în cadrul acțiunilor de protocol nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea fiecărui cadou oferit este mai mică sau egală cu plafonul de 100 lei, exclusiv TVA. Cadoul cuprinde unul sau mai multe bunuri oferite gratuit. În situația în care persoana impozabilă a oferit și cadouri care depășesc individual plafonul de 100 lei, exclusiv TVA, însumează valoarea depășirilor de plafon aferente unei perioade fiscale, care constituie livrare de bunuri cu plată, și colectează taxa, dacă taxa aferentă bunurilor respective este deductibilă total sau parțial. Se consideră că livrarea de bunuri are loc în ultima zi lucrătoare a perioadei fiscale în care au fost acordate bunurile gratuit și a fost depășit plafonul. Baza impozabilă, respectiv valoarea depășirilor de plafon, și taxa colectată aferentă se înscriu în autofactura prevăzută la art. 319 alin. (8) din Codul fiscal, care se include în decontul întocmit pentru perioada fiscală în care persoana impozabilă a acordat bunurile gratuit în cadrul acțiunilor de protocol și a depășit plafonul;
"

Daca au fost cumparate pt asociati si au si calitatea de salariat sunt avantaje salariale si se vor impozita pe stat de plata.
Da...sunt pentru a le da partenerilor de afaceri. Nu se deduce TVA ul integral?...TVA e deductibil in limita a 100 lei valoarea bunului ?
La ce depaseste se va colecta TVA . Care ar fi înregistrările contabile sa colectez TVA? Prin autofactura?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
ionela11, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum zice si textul de lege de mai sus , se face autofactura in scopul colectarii taxei pe valoare adaugata .

6231 = 4427 cu valoarea TVA colectata.
Si daca factura e achitata prin banca care sunt inregistrarile contabile?
401 fz de bijuterii = 5121 - banca

Alte discuții în legătură

Calcul protocol 2013- tva contawest contawest Va rog sa-mi spune-ti daca este corect calculul pentru tva la protocol Daca am de exemplu rulaj la 6231 protocol 500 lei scad 100 lei cat este deductibil ... (vezi toată discuția)
Autofactura depasire protocol byte00 byte00 Buna ziua, Autofacturile pentru depasirea plafonului de 100 lei la protocol, unde se trec in decontul de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol 2013 danutza2013 danutza2013 Buna ziua. In luna februarie 2013 avem o factura de masa servita in valoare de 190 lei plus tva. Trebuie sa emit o autofactura in 28.02.2013? Care ar fi ... (vezi toată discuția)