Buna ziua,
Am urmatoarea speta : din anul 2005 pana in prezent , am acumulat in jur de 90 zile de concediu neefectuat.
1. Este 100% sigur ca legea imi da dreptul sa primesc bani ca si compensare a neefectuarii concediului , in cazul incetarii maine a contractului de munca ?
2. La un salariu brut de 8000 ron , care este suma pe care ar trebui sa o primesc ca si compensatie pentru neefectuarea concediului ?
3. Daca acum 2 ani am semnat (fortata sau nu , nu mai conteaza) o hartie prin care am renuntat la plata acestei compensatii , are vreo insemnatate acest lucru ? Sau acea hartie este nula dpdv juridic ?
Buna seara! Sunt angajata din data de 15.12.2011 si mi-am luat 10 zile de concediul de odihna din data de 01.08.2012 pana in data de 15.08.2012 si de atunci nu am mai apucat sa imi iau, cand am vrut sa imi iau restul de concediu, colega responsabila cu concediile a plecat in alta tara cu concediul fara plata pentru 2 luni si nu s-a mai intors, acum m-am hotarat sa imi iau cele 10 zile care mi-au ramas, dar mi-au spus ca nu mai am dreptu la el si ca nici nu pot sa mi le plateasca si daca vreau concediu sa imi iau zilele de anul asta. Ce pot sa fac, pentru ca nu mi se pare corect sa pierd si concediu si banii care mi se cuvin, este singurul drept care il mai avem si noi in firma in care lucrez? Vreau sa precizez ca in contractul de munca am dreptul la 20 de zile de concediu
Art.146 c.mun.
...
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
...
Prin urmare, depuneti o solicitare in scris la angajatorul sa va aprobe efectuarea zilelor de CO ramase din 2012. Acesta este obligat sa vi le acorde.
In caz contrar, sesizati ITM-ul.
Va multumesc. Am trimis si cerere si m-au sunat de la firma ca acele zile nu mi le mai pot acorda si le-am spus atunci sa mi le plateasca, s-au facut ca nu mai stiu nimic