Buna ziua,
Am urmatoarea speta : din anul 2005 pana in prezent , am acumulat in jur de 90 zile de concediu neefectuat.
1. Este 100% sigur ca legea imi da dreptul sa primesc bani ca si compensare a neefectuarii concediului , in cazul incetarii maine a contractului de munca ?
2. La un salariu brut de 8000 ron , care este suma pe care ar trebui sa o primesc ca si compensatie pentru neefectuarea concediului ?
3. Daca acum 2 ani am semnat (fortata sau nu , nu mai conteaza) o hartie prin care am renuntat la plata acestei compensatii , are vreo insemnatate acest lucru ? Sau acea hartie este nula dpdv juridic ?
@freeelis,
Cred ca, din greseala, raspunsul dvs. care imi este destinat este, in fapt, raspunsul la o problema ridicata de un alt user. De aceea, cu scuzele de rigoare, va adresez rugamintea sa-mi raspundeti si mie la problema pe care am ridicat-o, respectiv daca este legal ca angajatorul sa ma anunte cu doua saptamani inainte (respectiv la mijlocul lunii iunie a.c.) ca va trebui sa efectuez concediul de odihna integral pe anul in curs in iulie. De asemenea, precizez ca NU am nicio cerere depusa pentru acest concediu (nu mi s-a solicitat). Va multumesc mult
Raspunsul dat este folositor si dvs.
Legislatia nu este atat de clara pentru anumite situatii intalnite in practica.
Codul Mumcii prevede ca , CO se efectueaza in perioada programata. Inexistenta unei astfel de programari poate conduce la situatii de genul mentionat de dvs.
De aceea, am mentionat ca nerespectarea dispozitiilor legale privind relatiile de munca poate fi semnalata ITM-ului si/sau Inspectiei Muncii.
V-am mai adresat o intrebare legata de modul in care au fost calculate drepturile salariale la lichidare , printr-un mesaj mai lung, postat joi18 iulie 2013, ora 00:23. Va rog puteti sa verificati... daca nu e prea mult ... si sa imi dati un raspuns ? Mii de multumiri.