avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTOCMIRE ADEVERINTA VECHIME
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTOCMIRE ADEVERINTA VECHIME

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in completarea unei adeverinte de vechime, si anume, cum se completeaza in situatia in care fostul angajat avea CIM cu norma intreaga (8h/zi) si a venit la program doar 7h/zi pentru o perioada de 1 luna. Diferenta de ore cum se evidentiaza? Adun orele si vad cate zile reies si apoi le trec la absente nemotivate sau daca nu este vorba de o zi intreaza absentata nu se trece nimic?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 6 Martie 2013
Este o solutie .. sa adunati orele lucrate si apoi sa le impartiti ca sa vedeti zilele lucrate ..
De ce a lucrat doar 7 ore/zi?
De ce sa-i treceti ca absente nemotivate daca a fost un acord intre angajator si angajat?
.... situatia in care fostul angajat avea CIM cu norma intreaga (8h/zi) si a venit la program doar 7h/zi pentru o perioada de 1 luna....


Diferenta de o ora cum se justifica? .. invoire, absenta nemotivata etc.
Nu a fost un acord intre angajator si angajat. Insa acesta din urma a venit mai tarziu la program, i s-a comunicat si tot nu a respectat programul de lucru. S-a optat la pontarea acestuia 7h/zi in loc de 8h/zi. Angajatul si-a dat demisia ulterior si acum nu stiu cum sa intocmesc adeverinta de vechime. Daca aceste diferente apar si pe adeverinta sau raman doar in pontaj.
In acest caz sunt absente nemotivate...

Alte discuții în legătură

Numar ore lucrate mimi23 mimi23 Buna ziua! As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate. Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un ... (vezi toată discuția)
C.i.m padicam padicam Buna ziua! Am facut si trimis c.i.m la un nou angajat,dar in prima saptamana nu a putut veni la servici ca a fost nevoit sa se duca la fostul loc de munca inca ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta vechime lg 263/2010 androneoana androneoana Buna ziua. Va rog sa ma lamurit in legatura cu golurile de productie, absente nemotivate, C.F.P. In adeverintele pe care le eliberam fostilor salariati ... (vezi toată discuția)