avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepþia necompetenþei materiale ºi declinarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepþia necompetenþei materiale ºi declinarea cauzei

Buna ziua. Am inaintat Judecatoriei Constanta deschiderea unui proces de retrocedare, completare la un dosar pentru stabilire de probe..
Pe citatia primita se specifica:
-A FORMULA CONCLUZII CU PRIVIRE LA EXCEPTIA NECOMPETENTEI MATERIALE SI DECLINAREA CAUZEI LA TRIBUNALUL CONSTANTA
Ce presupune aceasta exprimare?
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: SIE , utilizator 08:47, 19 Martie 2013
Buna! Concret: ce trebuie sa fac eu, reclamant, mai mult decat a cere , retrocedarea terenului si cladirilor facute de stramosul meu? Din 1990 nu fac decat sa astept o lege care sa realizeze retrocedarea.Primaria a folosit uzufructul muncii bunicului meu... Dumnezeu cu mila si cu sila... DOAMNE AJUTA!
:) Rămânând la subiectul în discuție, ceea ce v-a cerut instanța să faceți este să formulați concluzii cu privire la excepția necompetenței materiale. Așa cum am arătat în primul meu mesaj, puteți fie să formulați aceste concluzii și să le trimiteți la dosar, fie să nu trimiteți nimic la dosar, situație în care instanța va hotărâ asupra excepției și fără punctul dvs. de vedere.
Buna! La ce se refera aceste concluzii? Nu stiu care este formularea!
Concluziile se refera la faptul ca trebuie sa argumentati daca instanta este sau nu competenta material sa solutioneze litigiu , precum si solicitarea admiterii sau a respingerii exceptiei ridicate, dupa caz.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai, daca eu, reclamant, m-am adresat judecatoriei spre retrocedare in contra parat ce de "jdemii"de ani nu face decat sa tergiverseze rezolvarea, cum sa contest instanta? Eu am incredere in cei ce se straduiesc sa rezolve sarcini de serviciu din alte cladiri decat cea a primariei...Doamne Ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Cui declina judecatoria constanta un dosar daca admite execptia necompetentei materiale? Angajat roman tara gazda Angajat roman tara gazda Buna seara, intr-un dosar actiune in raspundere delictuala pretentii am primit instiintare prin care reclamantul este citat sa-si exprime punctul de vedere cu ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala donigao donigao Buna ziua, Am o actiune deschisa la o judecatorie in calitate de reclamant. Paratul a invocat in intampinare exceptia necompetentei teritoriale a ... (vezi toată discuția)