avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Salariata face cerere de reluare a activitatii dupa CIC (2 ani) incepand cu data de 07.03.2013. Totodata face si cerere de incetare a activitatii cu aceiasi data (art. 55 lit. b), cerere aprobata de conducerea societatii.
Intrebarea mea e urmatoarea:
Avand in vedere ca, contractul a fost suspendat nu i-am operat marirea de salariu conform HG 23/22.01.2013 si atunci corect ar fi sa fac:
1. decizie de incetare a suspendarii
2. decizie de majorare salariu
3. decizie de incetare a activitatii
4. operare si transmitere Revisal

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 7 Martie 2013
1. In aceeasi decizie de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii ii puteti inregistra si majorarea salariului (daca este vorba de salariul minim).

2. Apoi emiteti decizia de incetare a CIM si faceti inregistrarile in Revisal.
Este corect cum doriti sa procedati ... insa nu mai vad rostul majorarii salariului , daca data incetarii suspendarii = data incetarii c.i.m.
Situatia este putin confuza. Salariata a facut doua cereri: una de reluare a activitatii si cealalata de incetare, ambele cu aceasi data.Din moment ce cim inceteaza la data la care ea ar fi trebuit sa redobandeasca statutul de salariat, disp. HG 23/22.01.2013 nu ii sunt aplicabile .Prin urmare, actele pe care trebuie sa le intocmiti sunt decizia de incetare a suspendarii (pentru ca perioada de susupendare a incetat)si decizia de incetare a activitatii.(motivata pe cererea ei de a nu mai continua activiatea dupa suspendare)
Nu inteleg de ce trebuie sa intocmeasca doua decizii , cand poate intocmi una singura .. :-/
In opinia mea, trebuie sa existe doua decizii: una de incetare a suspendarii, in mod simetric deciziei de suspendare a cim, iar decizia de incetare ca urmare a cererii salariatei de a nu mai reveni din CIC.Si in situatia data , salariata nici nu trebuia sa mai faca cerere de reluare a activitatii, ci direct de incetare
Dar ceea ce conteaza cu adevarat nu este numarul deciziilor , ci continutul lor.

Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Data incetare suspendare cim nic131 nic131 In revisal am operat o suspendare cim cu acordul partilor, cuprinsa intre 22.04.13 -31.05.13 , asa cum s-a facut cererea , acum cu ce data fac incetarea ... (vezi toată discuția)
Termen inregistrare revisal - incetare suspendare cim/revenire ccc sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul poate inregistra in REVISAL actul de revenire din CIC al angajatei, respectiv ... (vezi toată discuția)