avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pe pamantul din curtea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pe pamantul din curtea casei

Buna ziua.
Tatal meu doreste sa faca taxa de succesiune pe casa parinteasca impreuna cu fratii sai si acum umbla dupa acte. Acum a aflat ca parintii sai (care sunt decedati) cand au cumparat aceasta casa de la vecinul lor acum multi ani ( 30 cred ) au facut acte doar pe casa si pe pamantul de sub casa nu si pe pamantul care reprezinta curtea casei.
De la primarie nu i-au fost adate acte decat pentru casa.
Mentionez ca tatal meu locuieste in aceasta casa de multi ani si el a platit toate taxele catre stat in ceea ce priveste aceasta casa si pamantul aferent .
In aceasta taxa de succesiune fratii nu au pretentii.

Cum poate tatal meu sa dovedeasca faptul ca acest pamant este propietatea sa(a parintilor sai care l-au cumparat) daca nu are acte de la primarie si de acololo i s-a dat raspunsul sec "asa se faceau actele atunci doar pe casa nu si pe pamant."

De primul propietar nu stie nimeni nimic pentru ca au trecut multi ani de atunci si acesta nu este din aceeasi localitate probabil ca este mort deja .

Astept raspuns .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pompilica , utilizator 21:05, 6 Martie 2013
Sintagma data de dvs cu ghilimele înseamnă juridic existenta în acele timpuri a legii 58/1974, de scoatere a terenurilor din circuitul juridic civil, trebuie sa identificati autorii de la care au cumpărat bunicii dvs, moştenitorii acestora eventual şi sa promovati o acţiune în uzucapiune.
Buna ziua .
Cei de la primarie nu au putut sa-i ofere tatalui meu informatia cine are rol pe acel pamant .
Deci ? cine este propietar pe acel pamant ? De la primarie il intreaba pe tatal meu , nu mi se pare un lucru normal , ei ar trebui sa aiba aceasta informatie .
Am citit despre uzucapiune si cred ca se incadreaza pentru ca au trecut peste 30 de ani .
Am citit undeva ca daca nu e trecut pe rol la cineva atunci trebuie chemata primaria in instanta.

Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ... STR78 STR78 Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)
Acte din oficiu pentru o locuinta cumparata fara contract in urma cu 26 ani la care cumparatorul a decedat adyr adyr Socrul meu a cumparat o casa fara contract in urma cu 26 de ani si am inteles ca se pot da acte din oficiu daca esti trecut la rol la primarie cu o vechime de ... (vezi toată discuția)