avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... grafic de rambursare completat cu pixul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

grafic de rambursare completat cu pixul

Tatal meu a facut un credit acum 6 ani; a platit constiincios ratele, mai are 10 luni, nu a fost chemat sa completeze vreun act aditional conform OG 50, dar zilele trecute am gasit din intamplare contractul, am gasit si simularea de scadentar conform careia tata a facut creditul(cu rata convenabila si cu acel comision de administrare, am presupus noi integrat ratei) , am calculat ratele platite si a reiesit ca suma pe care a platit-o pana in prezent e considerabila iar la final va depasi suma imprumutata. De asemenea pe graficul de rambursare este trecut cu pixul de catre ofiterul de credite un comision de administrare de 0,3% calculat lunar si rata finala, mai mare cu 100 de lei fata de cat si-a dorit initial tatal meu; nu este specificat DAE decat in simulare(in contract nici vorba), undeva jos, scris cu litere foarte mici. Intrebari: ce facem acum? Cat de corect este acel contract cu adaugiri? Avem vreo sansa sa declaram creditul inchis, achitat? Cat de legal este sa mai adaugi cate ceva dupa ce contractul a fost incheiat?Sincer, nu cred ca banca va renunta la acei bani dar as vrea sa merg la ei pregatita dpv legal.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 23:09, 16 Martie 2013
O sugestie este ca domnul sa mearga la banca si sa ceara sa ii imprime un nou scandentar, la zi, sub un pretext oarecare ( "l-a pierdut pe ultimul", "ar vrea sa stie exact cat mai are avand in vedere ca se apropie ultima rata" etc.). Va primi un scandentar actualizat si va vedea ce scrie pe el.

Foarte multe banci au prevazute in contracte clauze care stipuleaza ca banca poate schimba anumiti parametri ai contractului prin simpla afisare publica, si nu prin instiintare personala. Alte banci stipuleaza ca, daca clientuil are ceva de obiectat la modificarea conditiilor, poate veni sa discute schimbarea contractului sau sa renunte la el - in conditii stipulate de contract.

De asemenea, ce descrieti dvs seamana cu scenariu clasic al unui client in fata unui vanzator. Agentul bancar este , de fapt, un vanzator, in fata clientului interesat de credit. Sunt tehnici de vanzare care nu prespun neaparat prezenta unei iconite pe masa... In fine, este o meserie, ar trebui, in oglinda, ca si clientul sa fie suficient de vigilent la acest proces de vanzare. Includera comisionului de administrare si de asemenea separarea lui de credit, macar la nivel de prezentare, este o practica de vanzari, o "cosmetizare".

Asadar, in prezent, faceti o corelatie intre contractul integral si scadentarul din prezent( nu luati in seama doar scadentarul initial, este adesea nu un element de contract, ci pur si simplu un instrument de lucru care ilustreaza clientului cum se va desfasuira colaborarea, sub rezerva modificarilor urmatoare. ) Recititi cu atentie si textul contractului. Cel mai probabil raspunsul este acolo, sub o forma mai mult sau mai putin clara. Un contract este un instrument juridico-comercial asumat de ambele parti, nu este un legamant de prietenie. Daca in contract chiar nu sunt prevazute elementele de care vorbiti, atunci aveti o justificare pentru un demers, macar un demers de lamurire.


Am obtinut 'minunatul' scadentar care e muuult diferit de ce a primit tatal meu cand a facut creditul. Suma finala pe care o plateste bancii este de 42.243 lei la un credit de 24.391 lei luat pe 7 ani; lipseste cu desavarsire DAE; se precizeaza o prima de asigurare deces, niste bani dati aiurea, el este teafar si nevatamat de 1.027(adica 2 rate) si un comision lunar de administrare care ajunge in final la 3.562 lei. Pe conso.ro am facut o simulare si nu ies sumele astea colosale. Oricum nu mai vreau sa mai aud de banci cat oi trai! Cei mai mari hoti din tara asta! Voi depune o plangere la ANPC; nu cred ca voi rezolva ceva dar mi se pare revoltator sa plateasca atata amar de bani. Ultimele rate (9) le consider date DEGEABA.
Sa intelem ca dvs ati dori ca la finalul celor 7 ani sa rambursati cat ati imprumutat? Asa reiese si din primul post, unde ati subliniat faptul ca platiti mai mult decat creditul, si din al doilea. Dvs ati imprumutat acei bani cu dobanda si comisioane. Daca comisionul de 0.3% mentionat se regaseste in contract, e in regula. Pe grafic a fost trecut cu pixul pentru a-i usura clientului calculul. Cum bine a spus si domnul mediator, graficul e doar un instrument de lucru. Iar asigurarea de viata se plateste cat solicitantul este viu, de aceea este de viata si nu de moarte. E bine sa o aveti. Daca, fereasca Dumnezeu, tatal deceda dupa accesarea creditului, v-ar fi fost de folos. Asigurarea acopera un risc, nu o certitudine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
ContSters194995, utilizator
Nu, nu vreau sa platesc doar suma imprumutata ca e banca si trebuie sa traiasca din ceva; am dorit doar un contract corect, un scadentar corect, scris la calculator nu completat dupa semnare si cu rata de care am solicitat-o cand am discutat cu ofiterul de credite. M-am saturat sa fim noi cei care pierdem mereu iar unii castiga mereu; toate informatiile trebuie sa fie trecute in contracte; nici acum nu stiu cat este DAE.Trebuie sa o calculez eu? Sau e ZERO? Am mai avut credite dar graficul era clar de la inceput, stiam suma finala pe care o voi rambursa, nu sa aflu acum ca pentru 24.000 de lei platesc bancii 42.000 lei, aproape dublu. Mi-am dorit informare CORECTA! Poate la momentul acela alegeam alta banca mai convenabila.E clar domnule bancher? Sau noi suntem sclavii care va platesc salariile babane si nu avem dreptul sa protestam daca sariti calul?!Pentru ca nu poti negocia cu banca. Nu e un contract intre parteneri cu drepturi egale.Dar macar adevarul puteau sa-l spuna!Cat despre asigurare, ma indoiesc ca daca Doamne fereste, s-ar fi intamplat ceva cu tatal meu, mama nu ar fi trebuit sa plateasca restul de credit ramas restant.Aia sunt niste bani aruncati pe fereastra.
Depinde de clauzele din contractul de asigurare (voi trece cu vederea jignirile, probabil le va vedea un moderator), dar cel mai probabil s-ar fi despagubit, asta daca sigur e asigurare de viata. Iar inprimul post va manifestati uimirea ca veti plati mai mult decat suma imprumutatam, de unde am dedus ca ati fi dorit sa platiti doar suma imprumutata. Acesta este un forum in care incercam sa va ajutam sa va cunoasteti drepturile, nu sa va plangem de mila. De aceea v-amspus ca daca acel comision e prevazut in contract, e corect sa il fi platit. daca nu, va puteti adresa la OPC cum ati spus. Sau, adresati-va direct daca sfaturi nu doriti, vedeti ce va zic ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost total credit C.Marian C.Marian in actul aditional (cu care nu am fost de acord) \"costul total al creditului pentru imprumutat calculat la data semnarii prezentului act aditional este in ... (vezi toată discuția)
Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)